Anderlecht: keeperskwestie laait weer op

Jan De Jong
| 0 reacties
Anderlecht: keeperskwestie laait weer op
Foto: © SC

Het eerste tegendoelpunt dat Anderlecht gisteravond incasseerde tegen Valencia, doet de keeperkwestie weer aanwakkeren bij Anderlecht. Nadat Zitka enkele goede wedstrijden speelde in de Belgische competitie, stond hij gisteravond in het Mestalla-stadion onzeker te keepen. En dat is ook Paul Van Himst, die in Het Laatste Nieuws aan het woord wordt gelaten over het duel Zitka-Peersman, niet ontgaan.
 
Van Himst: "Zitka had geen vertrouwen op hoge voorzetten en ging in de fout bij die eerste goal. Hij moet die bal hebben. Als hij hem toch lost, moet hij zijn voorwaartse beweging doorzetten en de bal volgen. Zijn vertrouwen ontbreekt en dat is misschien wel het gevolg van de ongezonde keeperssituatie bij Anderlecht."
 
Ook twee kranten nemen Zitka op de korrel. In Het Laatste Nieuws staat te lezen: "Een dure misser van Zitka op zijn eerste noodzakelijke interventie maakte er voor Anderlecht een onmogelijke taak van in Valencia." Het Nieuwsblad maakt ervan:"De blunder van Zitka zette Anderlecht op weg naar een kansloze nederlaag."
 
Daniël Zitka heeft geen probleem zijn fout toe te geven: "Natuurlijk ging ik in de fout. Ik had die bal moeten klemmen. Er zijn ook nog andere fouten gemaakt maar een fout van een keeper weegt altijd zwaarder door. Een keeper hoort alles te pakken want anders presteert hij niet aan 100%."
 
Tristan Peersman zal het allemaal graag horen. Bondscoach Aimé Antheunis ook. Aan trainer Hugo Broos om de knoop door te hakken en te doen waar iedereen - spelers en supporters - op hoopt, de één luidop, de ander stilzwijgend.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties