Voorbeschouwing Liverpool-Monaco

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Liverpool-Monaco
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool-Monaco
Anfield       20u45
woensdag 15/092004


Liverpool speelt eindelijk nog eens Champions League. De eerste wedstrijd is meteen tegen Monaco. De Monegasken waren vorig seizoen verliezend finalist. Toch is Liverpool favoriet om deze wedstrijd te winnen. De andere wedstrijd in deze poule gaat tussen Deportivo La Coruna en Olympiakos.



Teamnieuws

Liverpool: Bij de thuisploeg zijn Chris Kirkland en Antonio Nunez nog steeds geblesseerd. Hierdoor is Jerzy Dudek zeker van zijn plaats in doel. Rafael Benitez staat voor één moeilijke keuze. Behoudt hij de ploeg die afgelopen weekend met 3-0 won van West Brom, of brengt hij Xabi Alonso in de ploeg? Steve Finnan deed het uitstekend op de rechterflank. Waarschijnlijk gaat de Ier dus een nieuwe kans krijgen. Steven Gerrard en Hary Kewell zijn certitudes. De vierde middenvelder zou dus Hamann of Alonso worden. Normaal gaat Benitez voor Hamann kiezen. De Duitser is beter in de balrecuperatie. Voorin spelen Djibril Cissé en Luis Garcia. Hierdoor moeten Milan Baros en Florent Sinama Pongolle op de bank plaats nemen. De verdediging lijkt op punt te staan met Sami Hyypiä, Jamie Carragher, John Arne Riise en Josemi. 


Monaco: Na het vertrek van Jerome Rothen (PSG), Fernando Moreintes (terug naar Real Madrid), Ludovic Giuly (Barcelona) en Dado Prso (Rangers) lijkt de ploeg van Didier Deschamps serieus verzwakt. Aanwinst Javier Saviola is geschorst voor de trip naar Anfield. Javier Chevanton en Shabani Nonda zijn geblesseerd. 




Voorbeschouwingen

Rafael Benitez heeft zijn spelers gevraagd om een tandje bij te steken voor de wedstrijd tegen Monaco. Europees kun je je geen misstapjes veroorloven. Ver geraken in de Champions League is voor de manager van Liverpool een must. Op die manier hoopt hij Steven Gerrard te overtuigen dat Liverpool in de nabije toekomst prijzen kan pakken zodat de kapitein blijft. Volgens Benitez heeft Monaco een goede ploeg. Hij beseft dat de ploeg veel spelers verloren heeft, maar de vervangers zijn niet slecht. Benitez verwacht een zware wedstrijd. Zijn spelers zullen verstandig moeten voetballen.

Ook Didier Deschamps geeft toe dat Monaco niet meer even sterk is als vorig seizoen. Hij is al tevreden dat Monaco in de Champions League zit. Alles wat er bij komt is mooi meegenomen. Toch is het doel zo ver mogelijk geraken. Tegen Liverpool verwacht hij een moeilijke wedstrijd. Zijn spelers zullen boven zichzelf uit moeten stijgen. Niets is zeker in voetbal. 

Volgens Steve Finnan is het heel simpel. Om verder te gaan in de Champions League moet je je thuiswedstrijden winnen. Hij geeft toe dat Liverpool op zijn best zal moeten spelen om te winnen van Monaco. Volgens de Ierse international zijn de spelers van Liverpool enorm hongerig naar Europees succes. Ze zijn vastberaden om een goed resultaat neer te zetten tegen Monaco na de thuisnederlaag tegen GAK. Veel spelers hebben iets goed te maken. 

Jamier Carragher geeft toe dat er een hele hoop ploegen in de Champions League zitten die beter zijn dan Liverpool. Maar het maakt niet uit wie de favorieten zijn. Liverpool moet winnen tegen Monaco. En als ze door hun groep uit kunnen raken, dan is alles mogelijk.


Opvallende weetjes

* Het is de eerste keer dat Liverpool en Monaco elkaar treffen in een Europese competitie.
*
Liverpool heeft op Anfield nog nooit verloren van een Franse ploeg.
* Monaco heeft nog nooit op verplaatsing verloren tegen een Engelse ploeg.
* John Arne Riise, Patrice Luzi  en Salif Diao zijn ex-spelers van Monaco die nu bij Liverpool aan de slag zijn. Alleen Riise wordt aan de aftrap verwacht.
* Beide ploegen hebben dit seizoen één keer verloren in hun eigen competitie.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties