Tommy Neyts

Levski Sofia-SK Beveren 1-1

SK Beveren heeft een mooie uitgangspositie behaald in de hoofdstad van Bulgarije.
Het hield Levski Sofia op een 1-1.

Coach Helleputte koos voor de wedstrijd in Bulgarije voor elf Ivorianen.  Romaric verving de geblesseerde verdedigende middenvelder Junior. Bij de thuisploeg ontbrak Bukarev.

De Waaslanders hielden in de eerste helft gemakkelijk stand tegen de Bulgaren. Nochtans begon de wedstrijd voor Beveren in mineur.  Copa  kwam in het begin van het duel in botsing met een Bulgaarse aanvaller. Copa werd afgevoerd en invaller Marc Volders nam plaats tussen de palen.  De Ivorianen van Beveren waren technisch de betere, maar het was Sofia dat dicht bij de openingstreffer kwam.  Een sterke kopbal van Topuzakov werd door Volders uitstekend gepareerd.

In de tweede helft kwam Levski even voorbij het uur op voorsprong nadat een hoekschop niet echt goed weggewerkt werd.  Diabis trapte over de bal, Telkiyski aarzelde niet en scoorde gemakkelijk de 1-0.  Nauwelijks één minuut later stonden de bordjes alweer gelijk.  Sanogo werd weggestuurd door het midden, dribbelde enkele verdedigers en knalde de bal hoog in het dak van het doel 1-1 Tien minuten voor tijd kreeg Beveren het nog even warm. Invaller Kolev miste een dot van een kans.  De Bulgaarse spits kwam alleen voor doel, maar die trapte de bal vanop vijf meter over het doel.

Beveren behaalde een meer dan verdiend resultaat tegen een bleek Levski Sofia en ziet zo zijn kansen stijgen op een volgende ronde.

Doelpunten:
66' Dimitar Telkiyski