Nederlandse ploegen doen het perfect

Anthony Van der Planken

Feyenoord boekte bij Odd Grenland een krappe, maar knappe 0-1 overwinning. Odd had in de eerste helft zeker het betere van het spel, te meer omdat trainer Ruud Gullit enkele gevestigde waarden op de bank liet. Bart Goor speelde wel mee, en ook Thomas Buffel startte eindelijk nog eens in de basis. Odd Grenland creërde kansen bij de vleet, maar scoren lukte niet. Tot overmaat van ramp werd een duidelijke strafschop niet gefloten. De tweede helft was een stuk saaier dan de eerste. Een kwartier voor het einde scoorde Ono met een vrije trap de 0-1. Een magere zege, maar wellicht genoeg voor de kwalificatie.

FC Utrecht deed het een stuk beter. Thuis won de Nederlandse bekerwinnaar met 4-0 van het Zweedse Djurgarden. Hans van de Haar scoorde al na drie minuten de 1-0. Nog vuur rust verdubbelde onze landgenoot Stefaan Tanghe de score. Uiteindelijk zorgden Dave van den Bergh en opnieuw Tanghe nog voor de 4-0. De kwalificatie is zo goed als zeker binnen voor Utrecht.

AZ zorgde voor een stunt bij PAOK Saloniki. Huysegems stond in de basis, maar scoren lukte hem niet. Van Galen deed dat wel: de Nederlander scoorde na twintig minuten de 0-1. Salpingidis stelde echter gelijk, waarna Vokolos de 2-1 scoorde. Landzaat scoorde nog voor rust de gelijkmaker, zodat AZ met een gedroomde 2-2 de kleedkamer in mocht. Na de rust werd die droom nog mooier, want al gauw legde Meerdink de 2-3 eindstand vast. PAOK mag bovendien een fikse boete verwachten, want in het stadion van de Grieken onstond een brand door supportersgeweld.