Overzicht wedstrijden Eredivisie

Bert Van Houtte

Naast de wedstrijd van PSV, stonden er ook nog andere wedstrijden op het programma. Hier krijg je alles mooi in een overzicht.

Heerenveen - NAC 3-0

Heerenveen begon vrij moeizaam aan de wedstrijd, maar na de tweede gele kaart voor onze landgenoot Pieter Collen kon Heerenveen profiteren van de man meer situatie. Tien minuten na de uitsluiting van Collen kwam Heerenveen op voorsprong via Huntelaar. Dat was dan ook de ruststand. In de tweede helft probeerde NAC de wedstrijd naar zich toe te halen maar dat lukte echter niet. De thuisploeg scoorde nog tweemaal, opnieuw Huntelaar en Selakovic zorgden voor de tweede doelpunten in de tweede helft. Zo won Heerenveen vrij makkelijk van NAC.

De Graafschap - FC Groningen 2-2

De thuisploeg wist op voorhand wat hen te doen stond, deze wedstrijd moest absoluut gewonnen worden om verder wegzakken in het klassement te vermijden. De Superboeren zaten stonden vrij makkelijk 2-0 voor, dankzij de medewerking van Groningen-doelman Roorda. De Graafschap maakte de twee doelpunten via eerst Duits en dan Zongo. Dan denk je de drie punten zijn voor De Graafschap maar niks was minder waar. De bezoekers kwamen nog op gelijke hoogte. Groningen kreeg een doelpunt cadeau toen Van Der Kruis zijn eigen doelman te grazen nam. De gelijkmaker kwam er via Pinas, zo bleef deze wedstrijd steken op een 2-2 gelijkspel.

RKC - RBC 2-0

In de eerste helftt viel er niet veel te beleven in deze wedstrijd, Ikedia kreeg namens RBC de grootste kans maar het doelpunt viel vlak voor het rustsignaal aan de andere kant. Fuchs  zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, dat was tevens ook de ruststand. In de tweede helft zag iedereen een beter RKC, Hoogendorp legde de 2-0 eindcijfers vast.

Twente - Willem II

In deze wedstrijd kwam geen enkele ploeg tot scoren, zodat de 0-0 op het bord bleef staan.