Juve blijft onklopbaar

Maarten Vandenabeele

Het blijft Juventus voor de wind gaan in de Serie A.  De Oude Dame won de moeilijke uitwedstrijd in Genua tegen Sampdoria met 0-3.  De Bianconeri blijven zo met 9/9 aan kop en incasseerden nog geen enkel doelpunt.  Een betwiste strafschop effende het pad: del Piero zette die om in de 18e minuut.  Na de pauze dikten de ingevallen Ibrahimovic en goaltjesdief Trezeguet aan tot 0-3.

Waar Juve zonder problemen het seizoen instapt, blijft kampioen Milan krasselen.  Het trotse Milan ging thuis de boot in tegen het bescheiden Messina, dat met 7/9 verrassend goed startte.  In de 54e minuut scoorde Pancaro op een hoekschop van Pirlo maar in 5 minuten tijd keerden de Sicilianen de situatie helemaal om: Giampa' en Zampagna zorgden voor een grote stunt in San Siro en voor een kleine crisis bij Milan, dat na 3 speeldagen al 5 punten achterstand telt op Juventus.

Inter won wel voor het eerst, maar het kostte bloed, zweet en tranen.  In Bergamo kwamen de Nerazzurri terug van een achterstand. (Budan, 25e min.) Stankovic en Recoba brachten Inter in de 2de helft op voorsprong maar Pazzini leek Atalanta 5 minuten voor tijd toch nog een punt te bezorgen.  Adriano beslechtte het pleit toch nog in de 87e minuut.

Het afgekalfde Lazio blijft het goed doen: in Brescia werd het al voor de rust 0-2 via Rocchi en Couto. Rocchi werd nog bijna de antiheld na rood in de 45e minuut maar Lazio hield met z'n tienen een hele helft stand en door de overwinning zijn de hoofdstedelingen de dichtste achtervolger van leider Juventus, samen met Messina.

Bij Roma loopt het nog altijd stroef.  Met moeite werd in Olimpico een 2-2 gelijkspel behaald tegen Lecce.  Cassetti zorgde voor de verrassende 0-1 ruststand, maar de heropgeviste Cassano bracht de Giallorossi langszij.  De Zuiderlingen kwamen via Bojinov opnieuw voor, zijn 4de al dit seizoen, maar een doelpunt van de Braziliaan Mancini zorgde toch nog voor een puntendeling.

Na de 4-0 pandoering bij Udinese geen verbetering voor Parma.  De troepen van Baldini verloren met 1-2 van Bologna.  De Rossoblu liepen al vlug 0-2 uit via Locatelli en Petruzzi.  Pas op het uur kon Cannavaro iets terugdoen, maar verder kwamen de Gialloblu niet meer.