De metamorfose van Butina

Schepens Pieter
| 0 reacties
De metamorfose van Butina
Foto: © SC

Butina heeft een pechseizoen achter de rug. Hij kon nooit de echte nummer één worden van Club doordat er al een boegbeeld onder de lat stond. Toch liet hij zich enkele keren opmerken door enkele lullige interventies. Vandaag de dag heeft hij een volledige metamorfose ondergaan en wordt hij door sommige analisten al een puntenpakker genoemd in plaats van een vliegenvanger.

"Het vraagteken is een uitroepteken geworden", aldus analist Wim de Coninck. Butina redde Club tegen Oostende en Charlerloi door in de laatste minuten nog uit te pakken met een supersave. Ook daarnaast staat hij zéér betrouwbaar te keepen. In 14 officiële wedstrijden hield hij maar liefst tien keer de nul en kreeg in totaal maar acht doelpunten tegen, waarvan 6 tegen Donetsk in de voorronde van de Champions League. Geen enkel daarvan kan Butina aangerekend worden.

Butina wist van zichzelf dat hij beter kon dan vorig seizoen. Toen had de overladen kritiek invloed op z'n prestaties. De druk die hij toen had was soms teveel om op een rustige manier z'n job te doen. "Vorig jaar moest ik bij elke bal uitleggen waarom ik hem zus of zo gepakt had. Nu krijg ik applaus als ik de bal uit doel houdt. Het is echt genieten".  De metamorfose die hij onderging is natuurlijk gestart door het EK. Door het uitvallen van Pletikosa mocht Butina als nummer één van Kroatië het EK aanvatten. Hij speelde een meer dan degelijk kampioenschap waardoor hij met véél meer zelfvertrouwen is gaan spelen. "Drie maanden terug was ik overal de nummer twee: bij Club en bij de nationale ploeg", zegt Butina. "Dat vreet aan een mens. Als ik goed genoeg ben voor Kroatië op het EK, dan ben ik ook goed genoeg voor Club.

 Niettegenstaande beseft Butina dat hij zich geen misstap kan veroorloven of de kritiek zal weer in alle talen aanwezig zijn. "Op het einde van het seizoen zal ik zéér tevreden zijn als ik tussen de zes en negen punten heb gepakt voor Club". Met  zijn prestaties tegen Charlerloi en Oostende mag hij alvast iets ambitieuzer zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties