Groningen op bezoek bij PSV

J. S.
| 0 reacties
Groningen op bezoek bij PSV
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Holland Casino Eredivisie staan er vanavond vier wedstrijden op het programma. NEC wist gisteravond zijn wedstrijd al winnend af te sluiten, hierdoor schuift het op naar de achtste plaats in de rangschikking.
Hieronder volgt een korte voorbeschouwing over de wedstrijden van vanavond.


PSV - FC Groningen
FC Groningen gaat op bezoek bij PSV. PSV heeft een sterke seizoensstart, de Eindhovenaren staan aan de leiding en wonnen woensdag in de CL tegen het Griekse Panathinaikos. De bezoekers hebben het niet makkelijk, met een vijftiende plaats staat Groningen op een gevaarlijke plaats. Of in Eindhoven punten te rapen zijn voor Groningen is maar de vraag, ieder punt dat vanavond gepakt wordt zal extra zijn. 


Willem II - Vitesse
Willem II krijgt Vitesse op visite. Vitesse is de revelatie van de seizoensstart, de Arnhemmers staan verrassend zesde en lijken na drie jaar degradatiestrijd eindelijk de weg naar boven gevonden te hebben. Willem II is bezig aan een onopvallend jaar, de ploeg uit Tilburg staat elfde en liet nog geen opvallende resultaten optekenen. Willem II is vooral in eigen stadion sterk, afwachten of Vitesse vanavond opnieuw kan winnen.


NAC Breda - De Graafschap
In het Fuji Film-stadion staat de wedstrijd tussen NAC en De Graafschap op het programma. NAC heeft het niet makkelijk de laatste weken, de laatste twee competitiewedstrijden werden zwaar verloren tegen Heerenveen en RKC. De Graafschap heeft het duidelijk moeilijk zich aan te passen aan de hoogste afdeling, de Superboeren staan op de achttiende plaats in de rangschikking en wisten nog niet te winnen. De Graafschap liet zich vooral opmerken door hard voetbal met veel kleine foutjes. Tot nu toe had dit soort voetbal echter weinig succes. Misschien zit er vanavond wel een overwinnning in bij een zoekend NAC. 


FC Twente - Roda JC
FC Twente krijgt Roda JC over de grasmat. De thuisploeg maakte een moeizame seizoensstart door, de Tukkers staan slechts dertiende. Vooral voorin heeft Twente het moeilijk, in drie wedstrijden van de zes werd er niet gescoord. Roda staat in de subtop, Roda wisselt goede uitslagen af met mindere uitslagen. De terugkomst van Arouna Kone is wel een serieuze versterking voor de Limburgers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties