OH Leuven al 540 minuten zonder tegengoal

OH Leuven al 540 minuten zonder tegengoal
Foto: © SC

OH Leuven blijft ook na de zesde speeldag zonder enig puntenverlies aan de leiding in derde klasse B. Uniek hierbij is dat de Brabanders nog geen enkel doelpunt incasseerden. "En tegelijk scoorden wij vijftien keer. Dat is de verdienste van de ploeg in haar geheel," benadrukt coach Guido Brepoels. 

"Het moet wat meezitten om in zes matchen geen enkele goal tegen te krijgen," gaat de Mopertingenaar verder. "De keeper die nog net bij het leer kan, een bal die centimeters naast de paal buiten vliegt... Het ligt allemaal zo dicht bij mekaar. Maar wij proberen goed in blok te voetballen. Vroeg te storen en collectief te bewegen. Efficiënt verdedigen begint vooraan. Wij worden weinig op de counter gepakt."

Bij het getalenteerde OH Leuven liep het in het verleden al eens mis op het vlak van werkkracht. Nu is enthousiasme op zijn spelers overbrengen net het handelsmerk van Brepoels. Achttien op achttien lijkt niet louter toeval? "Nee, nee, 't zijn leeuwen nu. Ze willen per se winnen. 18 op 18 is natuurlijk schitterend en na een wedstrijd mag en moet de entourage enthousiast zijn. Toch probeer ik bovenal de rust in de tent te bewaren, want in voetbal kan alles snel veranderen."

Brepoels blijft erbij dat de huidige spelersgroep - acht basisspelers vertrokken en werden voornamelijk vervangen door eigen en aangetrokken jongeren - minder individueel talent bezit dan die van het voorbije seizoen. "Maar collectief zijn we sterker. En kijk eens naar mijn bank. Ruytings, Eerdekens, Schoonjans, Lanvu: allemaal jongens die evenwaardig zijn aan degenen die spelen."

En Sterchelle is de Waligora van OHL? "Hij was bij mij al in beeld toen ik Tongeren coachte. Ik heb op zijn komst (van Kelmis) aangedrongen." Dan is de vraag: zit OH Leuven aan het plafond? "Nee, zeker niet," zegt Brepoels. "We zijn wel goed bezig, maar we zijn er nog lang niet. Laat ons vooral niet zweven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties