SV Oudenaarde moet winnen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SV Oudenaarde moet winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 7de speeldag in Vierde A staan de meeste ploegen geklasseerd bij de top-zes voor riskante tot moeilijke opdrachten.

Vooral S.V Oudenaarde moet zich bij het tweede gerangschikte Gent-Zeehaven schrap zetten. Na teloorstellende draws bij WS Lauwe en recentelijk tegen Sp. Ursel kunnen de geel-zwarten zich geen tweede competitienederlaag veroorloven. Weliswaar lagen  gekwetsten aan de basis dat de cohesie er niet kwam zoals vorig seizoen. En nu Guillemaere (mediale band knie) er niet bij is, Kabemba twijfelachtig en een handvol kernspelers om diverse reden niet aanwezig zijn wordt het weer schuiven voor de Oudenaardse trainer Angelo Nyskens. Bovendien blijkt Gent-Zeehaven zijn rake trekracht te hebben teruggevonden. Kortom, verliezen moeten de geel-zwarten tot elke prijs vermijden.

Zottegem moetzondag optornen tegen voorlaatste Diksmuide. Of dat een referentie is om de volle pot thuis te houden lijkt twijfelachtig. NeofietSV Diksmuide worstelt al enkele weken om weg te geraken uit de competitiekelder. Na die krappe 1 op 9 lijkt een driepunter de remedie om het mentale front op peil te brengen.

Leider Gistel moet bij rode lantaarn Sp. Ursel zijn positie verdedigen. En al prijken de Oost-Vlaamse gastheren met dit verfoelijke voorwerp in handen, de laatste weken is de Urselse mentaliteit serieus aangezwengeld.  Trainer Piet Lippens liet het al uitschijnen datzijn ploeg stilaan het ritme van vierde klasse onder knie krijgt. Voor Gistel een ernstige verwittiging de zaken niet te licht op te nemen. Het venijn stak al vaker de kop op in dit soort duels.

SK. Lebeke-Aalst, de laatste uit het rijtje top-zes,  gaat bij Peruwelz zijn vierde plaats proberen te consolideren. Een moeilijke klus want de Henegouwse nieuwkomer zal allicht gebrand liggen op die zware nederlaag van vorige week bij Gent-Zeehaven te wissen.

WS Lauwe en Sint Eloois-Winkel staan vooralsnog geposteerd in de grijze middenmoot en slechts gescheiden door twee punten. Winst van één van beide kan een stap dichter betekenen richting betere middenmoot.

SK Eernegem ontvangt US Centre en zou nu eindelijk eens resoluut moet uitpakken al zal eerst en vooral een bres moeten worden geslagen in het Henegouwsebolwerk. En bovendien de aandacht scherp houden voor het splijtende Centre-countervoetbal. Een driepunter zou Eernegem weer in de omgeving van die top vijf kunnen loodsen.

Tenslotte speelt SK De Jeugd Lovendegem gastheer voor Wielsbeke dat net als de thuisploeg snel die onveilige zone achte zich wil houden. SK De Jeugd maakt de laatste weken progressie zodat de hoop levendig blijft om snel de middenmoot te bereiken. Kortom, Lovendegem moet dit cruciaal duel positief afsluiten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties