Inter verspeelt punten in Lecce

Maarten Vandenabeele

Inter liet na een uitstekende reeks wedstrijden, vooral in de Champions League, een steek vallen in de strijd om de Scudetto.  In het zuiderse Lecce kon het geen afstand nemen van de sterke thuisploeg, die hun 3 punten voorsprong op de Nerazzurri behouden.  Grote man bij de thuisploeg was eens te meer de jonge Bulgaar Bojinov, die beide doelpunten voor zijn rekening nam in de 2-2 eindstand.  Inter startte ijzersterk en al na 4 minuten mocht het juichen: Adriano rondde een voorzet van Martins mooi af.  Een halfuur later leek de wedstrijd gespeeld: Martins scoorde na prachtig voorbereidend werk van Cambiasso.  Toen bleek dat de ploeg van Zeman over een enorme veerkracht beschikt, want enkele minuten later sloeg Bojinov voor de eerste keer toe: van buiten de rechthoek leverde hij eens chitterende trap af waar doelman Fontana niet op kon reageren, 1-2 en weer hoop in de harten van de Lecce-aanhang.  Onmiddellijk na de pauze scoorde Bojinov de gelijkmaker, alweer van prachtige makelij.  Inter ging nog voor de 3 punten, maar Lecce hield stand.

AC Milan won simpel van de rode lantaarn Atalanta.  In het eigen San Siro duurde het wel tot na de pauze voor de Rossoneri een opening vonden in de verstevigde burcht rond Taibi.  Tomasson, de vervanger van de alweer geblesseerde Inzaghi, effende het pad in de 53e minuut, na een assist van Pirlo.  In de 71e minuut was Kaladze aan het feest: de Georgiër, sinds lang weer in de ploeg, rondde een aanval over Shevchenko en Rui Costa af: 2-0.  Atalanta kon geen vuist meer maken.  Serginho zorgde zelfs nog voor zware 3-0 cijfers.

Lazio knoopte opnieuw met de overwinning aan: seizoensrevelatie Messina werd met 2-0 aan de kant gezet.  Manfredini zorgde in de 36e minuut voor de 1-0.  Na de pauze werd de voorsprong via De Sousa uitgebreid.

Cagliari versloeg Parma met 2-1.  De Rossoblu blijven zo vlot meedraaien in de hoogste regionen van de stand.  Hun taak werd wat verlicht toen Paolo Cannavaro al na 42 minuten tegen zijn tweede geel karton aankeek.  Enkele minuten later scoorde Abeijon de 1-0 zodat Cagliari tevreden de kleedkamers kon opzoeken.  In de tweede helft kwamen de 10 Parmezanen verrassend langszij via Marchionni, die van ver doelman Katergiannakis te grazen nam: 1-1.  Toch moest Parma met lege handen naar huis, want Esposito besliste de wedstrijd 5 minuten voor tijd met een rake kopbal: 2-1.

Chievo, dit seizoen alweer verrassend sterk, werd een voorlopig halt toegeroepen door Sampdoria.  Samp ging in Verona met de 3 punten aan de haal.  Volpi en Diana zetten de Blucerchiati al voor rust op rozen.  Na de pauze viel Chievo aan maar het geraakte niet aan de aansluitingstreffer: 0-2.

Siena boekte een belangrijke overwinning in Brescia: Pecchia scoorde in de 18e minuut het enige doelpunt.

Udinese ging met dezelfde cijfers winnen in Bologna.  In de eerste helft miste Locatelli een strafschop voor de Rossoblu en na de rust  kopte Fava de 0-1 op het bord.

Fiorentina, in zijn eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Mondonico, won met 1-2 van Reggina.  Alle doelpunten vielen na de rust. Paredes bracht de thuisploeg nog wel op voorsprong maar via Maresca en Miccoli sloegen de Florentijnen terug.

Livorno haalde het met 1-2 bij Palermo: een tactisch perfecte wedstrijd leverde de Toscaanse ploeg 3 punten op.  Palermo begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd: na amper 5 minuten vond Mutarelli al de weg naar de netten. In de 37e minuut lukte Vidigal de gelijkmaker en in de 61e minuut  bezegelde Lucarelli het lot van de Rosaneri.

Morgen wordt de topper van de 8e speeldag afgewerkt: in Turijn neemt leider Juventus het op tegen AS Roma.