Austria verliest thuis van negen man

Anthony Van der Planken

In de Oostenrijkse Bundesliga heeft Austria Wenen thuis verloren van een negenkoppig Superfund Pasching. Austria is straks tegenstander van Club Brugge in de UEFA-Beker.

Austria kwam nochtans na een halfuur spelen op voorsprong. Dospel bracht met zijn doelpunt het thuispubliek aan het juichen, maar lang duurde dat niet. Pichlmann maakte immers gelijk. Enkele minuten later maakte Mayrleb zelfs de 1-2. Net voor het uur mocht Paschingspeler Schicklgruber inrukken met een rode kaart. Er leken de bezoekers nog hete minuten te wachten staan, maar niets was minder waar. Austria wist niet meer te scoren, zelfs niet toen ook Horvath mocht gaan douchen.

Austria zakt zo naar een gedeelde tweede plaats. Pasching komt immers op gelijke hoogte. Rapid Wenen neemt dankzij de winst op Salzburg de leiding.