Chelsea ontslaat Mutu

Yves Dekoning
| 0 reacties
Chelsea ontslaat Mutu
Foto: © SC

Chelsea heeft aanvaller Adrian Mutu ontslagen omdat deze betrapt was op het gebruik van verboden middelen. De 25-jarige Roemeen loopt het risico twee jaar geschorst te worden. Chelsea besloot niet te wachten op de uitspraak van de FA in deze zaak.

Vorig seizoen betaalde Chelsea twintig miljoen euro aan Parma om goalgetter Adrain Mutu over te nemen. In zijn eerste vijf wedstrijden voor de Londense club scoorde hij zes doelpunten, maar daarna ging het achteruit. Sinds de komst van Jose Mourinho als manager kwam hij nog nauwelijks aan spelen toe. Dit leidde tot enkele conflicten tussen speler en manager. Chelsea wou dan ook zo snel mogelijk van zijn Roemeense aanvaller af.

In oktober testte Mutu dan positief bij een dopingtest. Eerst werd gedacht aan cocaïne, maar de speler zelf verklaarde dat het ging om een middel om beter te presteren in bed. Chelsea vindt nu dat men een hard standpunt moet innemen tegen dopinggebruik en wacht niet op de uitspraak van de voetbalbond. De club wil een sterk signaal zenden naar supporters, de jeugd en naar andere spelers. "Doping kan niet!" 

Voor Chelsea was Mutu dus een erg dure aankoop: twintig miljoen euro voor een speler die 27 wedstrijden speelde. De Roemeense international scoorde daarin slechts zes keer. Mutu begon zijn carrière bij Pitesti. Vervolgens trok hij naar Dinamo Boekarest. In Italië volgde een kortstondig verblijf bij Inter Milaan, een succesvolle periode bij Verona en één seizoen Parma. Het is afwachten hoe lang de 26-voudige international geschorst zal worden en of hij daarna nog terugkeert op topniveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties