Gent-Zeehaven voor zware test

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Gent-Zeehaven voor zware test
Foto: © SC

Op de 10de speeldag in Vierde A staat Gent-Zeehaven voor een zware test bij leider Rac. Doornik. De Ratten prijken op de vierde plaats op drie punten van de Henegouwers. Als Zeehaven willen meedingen naar de oppergaai dan moet een nederlaag worden vermeden.
 
Bij verlies zou er immers een kloof ontstaan van acht punten en omdat verschil te overbruggen moet men kunnen presteren onder constante druk. Gent-Zeehaven was gestart met het motto ,,alles kan en niets moet’’. Daarvoor moet men naast goed voetballen ook effcient voor de dag komen. Reden waarom de zege tegen St. Eloois-Winkel zoveel deugd deed. Op Doornik zal het evenwel een andere match worden. Tegen de wellicht sterkste ploeg, een ideale mix van ervaring en jonge talenten, geen sinecure. Organisatorisch en technisch haalt Doornik een hoog niveau en daar zal Gent meer dan veel moeten tegenoverstellen.
 
Onderaan staan er enkele interessante duels op het programma. In de eerste plaats tussen SC Wielsbeke en WS Lauwe. De bezoekers zouden best deze wedstrijd winnen want anders wordt de kloof met de middenmootstaart een stuk groter. Blijven paddelen in het afdalingsmoeras zou ademnood kunnen betekenen. Het wordt alvast een tweekamp die alle kanten  uit kan.
 
Wat moet men nu denken omtrent de positie van het getormenteerde SK Lebeke-Aalst dat na zijn hels oprukken nu plots in de kelder van het klassement is weggezakt. Het verhaal van het dubbeltje op zijn kant is hier wel aan de orde. Nog meer tot de orde is dat SKLA zich dringend moet herpakken. Of dat tegen SKEernegem mogelijk is blijft angstig afwachten. Ook het sportieve aura van de West-Vlaamse club lijkt minder de tegenstander te beïnvloeden. Een verliesbeurt zou het Eernegemse respect nog meer ontmantelen.
 
Twee ploegen die vorige week enigszins hun imago een laagje verf gaven zijn SV Diksmuide en E. Aalter. Die kijken  mekaar in de ogen met de gedachte dat winnen de sprong kan betekenen naar de top van de middenmoot. Aalter zal moeten rekening houden met het thuisvoordeel van de West-Vlamingen, m.a.w. zich voldoende moeten wapenen om dit oodeelkundig op te vangen.
 
Sint Eloois-Winkel is gastheer voor SV Oudenaarde en meteen een partij waarin de thuisploeg zich in het beste geval op de drempel van de topvijf kan hijsen. Hopelijk heeft Oudenaarde de kater van vorige week voldoende verteerd. Anders staat US Centre klaar om zich naast de Nijskens-armada te hijsen.
 
Op papier heeft Centre met Sp. Ursel, sinds vorige week alweer rode lantaarn, een gemakkelijke opdracht. Duidelijk is ieder geval dat Urseltrainer Piet Lippens zich niet zal laten strikken in de Henegouwse lus. Met een versterkte defensie zouden de bezoekers wel eens mikken op een gesloten wedstrijd.
 
 
Gistel, gesterkt door de uitwinst vorige week bij Oudenaarde, krijgt met Peruwelz allicht een Henegouwse vesting te bestoken. Snel scoren kan de weg openen naar thuiswinst. De Henegouwers zijn echter geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken, dat ondervond Zottegem dat niet verder kwam dan een puntendeling vorige week.
 
Tensotte is er ook nog het Oost-Vlaamse derby tussen Zottegem en SK De Jeugd Lovendegem. Bij SK De Jeugd schuift men de druk naar de thuisploeg toe want al tevreden met een punt.  Feit is dat Zottegem maar al te graag de verloren punten wil herwinnen door een driepunter te scoren. Hopelijk komt scoren aan de orde bij de thuisploeg want vorige week was het niet veel zaaks op dat vlak.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties