Utrecht houdt PSV in bedwang

Dieter Arens

FC Utrecht heeft gisterenavond punten kunnen afsnoepen van competitieleider PSV Eindhoven. Een weinig aantrekkelijke wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel waarin de beste kansen voor de Eindhovenaren waren. PSV kwam gehavend aan de aftrap. Van Bommel was gekwetst en Vennegoor of Hesselink begon verrassend genoeg op de bank.

In het begin van de partij was Utrecht de gevaarlijkste ploeg. El Gaaouiri en Douglas namen Zoetebier op de proef, maar de doelman van PSV redde beide kansen. PSV ging nadien beter en beter spelen en daarvoor werden ze bijna beloond. Een poging van Farfan werd door Pronk in hoekschop geduwd en even later ging een schot van Vogel rakelings naast het doel. Veel meer opwinding viel er niet meer te noteren in de eerste helft en daarmee was de ruststand dezelfde als bij het begin van de wedstrijd, 0-0.

De tweede helft was nauwelijks beter als de eerste helft. Het spel bleef stroef verlopen en er waren weinig doelpogingen te noteren. PSV had wel na 63 minuten spelen de kans op de 0-1 voorsprong. Farfan glipte door de buitenspelval, maar Pronk hield zijn netten schoon. In het slot van de wedstrijd pakten de Eindhovenaren nog bijna de volle buit. Park kreeg twee keer de kans om te scoren, maar Pronk was op geen foutje te betrappen. Een niet al te beste wedstrijd met weinig kansen eindigde op een logisch 0-0 gelijkspel.

Ondanks dit puntenverlies blijft PSV de rangschikking aanvoeren, maar Feyenoord staat nu nog maar op amper 1 punt van de leider. Utrecht springt naar de 4de plaats, maar kan terug voorbijgestoken worden door Heerenveen en Ajax.