Ajax ten onder in Israël

Wim Pauwels

Ajax Amsterdam verloor vanavond met 2-1 van Macabi Tel-Aviv.  De Israëli's halen door deze overwinning hun eerste punten.  Voor Ajax is het een zwarte avond geworden.  Ze verliezen voeling met de top in de groep.  Kwalificatie lijkt verder weg dan ooit.

Geen Belgen aan de aftrap bij Ajax.  Wel Van der Vaart als centrumspits met achter hem Wesley Sneyder.  Op zich een mooi duo, maar draaien deed het nooit echt bij de Amsterdammers.  Dego bracht Macabi op voorsprong en verdubbelde even later de score.  Ajax liet begaan.

Na de rust mocht Wesley Sonck opdraven bij de Nederlanders.  Kantelen deed de wedstrijd niet meer.  Met de moed der wanhoop trok Ajax in de aanval, wat twee minuten voor tijd alsnog resulteerde in een verdiende aansluitingstreffer.  De Ridder scoorde de 2-1.  Verder geraakte Ajax niet meer.  Verlies en hoogstwaarschijnlijk boeken toe voor de volgende ronde in deze Champions League.