De metamorfose van KV Mechelen

Truyens Himke
| 0 reacties
De metamorfose van KV Mechelen
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

De wedstrijd van KV Mechelen tegen leider Torhout leek wel een metamorfose. Malinwa kwam als nooit tevoren uit de kleedkamers en degradeerde Torhout, leider in derde A, op bepaalde momenten tot toeschouwer.
 
Welke tactische verandering zaten hier achter, Trainer Rik Vande Velde veranderde zijn team op meerder posities.
 
De verdediging was het middenpunt van deze veranderingen, de terugkeer van zowel Osman Serbest als van Johan Verheyen wierpen hun vruchten af.
De defensie van KV Mechelen die zwaar onder druk kwam te staan na de afgelopen weken, kon de nul houden.
Serbest speelde dan ook een goede partij, de Belg van Marokkaanse afkomst viel drie weken buiten de kern. De eerste twee weken door een verrekking en nadien wegens gebrek aan wedstrijd ritme. Zijn wederoptreden mocht gezien worden.
 
De andere verandering was in het middenveld, waar de Nigeraan Igwe in de plaats kwam van de geblesseerde Verheyden. Igwe speelde geen zeker geen uitstekende wedstrijd, maar kon trainer Vande Velde toch overtuigen van zijn kwaliteiten.
 
Volgens Serbest speelde Mechelen dit weekend hoe van hen verwacht wordt, dit wil zeggen geen kansen weggeven en zelf afwerken. Ook liet hij nog weten dat KVM meer in zijn marge heeft dan wat het tot dus liet zien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties