"Straf van Mutu is te licht"

Yves Dekoning
| 0 reacties
"Straf van Mutu is te licht"
Foto: © SC

Peter Kenyon is erg ontgoocheld in de FA. De grote man bij Chelsea is niet te spreken over de "lichte" straf die de 25-jarige Adrian Mutu kreeg van de Engelse voetbalbond. De ex-speler van Chelsea kreeg een schorsing van zeven maanden vanwege dopinggebruik. Volgens Kenyon is deze straf niet zwaar genoeg. Het zou een verkeerde boodschap uitzenden naar de wereld. Volgend seizoen kan de Roemeense spits alweer spelen bij een nieuwe club.

Adrian Bevington reageerde reeds uit naam van de FA. Hij gaf aan dat de straf weloverwogen is uitgesproken. De FA doet er volgens hem alles aan om doping uit de sport te weren. Het Engelse voetbal is één van de sporten waarin de meeste dopingcontroles worden uitgevoerd. Ook Gordon Taylor vond het een goede strafmaat. Als woordvoerder van de vereniging van profvoetballers is hij van mening dat de nadruk moet liggen op opvoeding en rehabilitatie. Taylor had eerder Chelsea al scherp veroordeeld omdat het Mutu ontslagen had.

Ondertussen mag Mutu van Roemeens bondscoach Anghel Iordanescu meetrainen met de nationale ploeg. Iordanescu wil zijn aanvaller op die manier steunen. Ook bondsvoorzitter Mircea Sandu heeft Mutu al vergeven: "Mutu heeft zijn fout toegegeven en zal zijn straf uitzitten, maar hij krijgt onze steun."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties