De derby, the day after

Ronny anthonis

Mechelen stond gisterennamiddag weer even op zijn kop. Derby-time, in een volledig uitverkocht Scarlet-stadion.
Voor de match was Racing-coach Crahay tevreden met een gelijkspel, een grijnzende Vande Velde stelde dat hij en KVM "alleen maar tevreden zijn met een zege."

Het was voor beide ploegen bij aanvang wat zoeken. Racing legde in die aanvangsfase combinerend het betere werk op de mat, maar het was KVM dat kansen kon afdwingen. Dreiging van Igwe deed uiteindelijk De Pauw op de paal koppen. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam van Nechelput, Zijn afstandsschot vanop 25 m ging over het doel. Aan de overkant devieerde even later een groenwit been de bal bijna in eigen doel. Spanning alom dus.

Na 25 minuten speelde Verheyen na een knappe inspanning Goots aan. Deze zette zich door en besloot droogweg de 1-0 voorbij Meul. Het KVM-doelpunt was nog maar net verteerd of Racingspits Nechelput kopte via de lat over. Het werd ook nog 2-0 voor de rest, euforie alom nadat Thijs de tweede Kv-treffer tegen de netten schoot.

De koffie had echter wonderen gedaan, Racing begon na de rust niet alleen met het tempo hoog te houden, ze begonnen zowaar te voetballen en steviger in duels te gaan, de derby was dan echt begonnen. Dat resulteerde na een kwartier in de tweede helft in een rode kaart voor DeprĂ©e. De Racinger trok Kv Mechelen-aanvaller Igwe mee neer in zijn val na een duel. Amper 5 minuten later stonden er langs beide kanten maar 10 meer op het veld. Slachmuylders wou een vrije trap snel geven, de bal belandde tegen het been van een KV-speler die nog niet weg was, fout volgens de scheids en een tweede gele kaart voor de geelrode verdediger Verheyen. Een licht gegeven kaart, dat wel, zo vond ook de Racing-verslaggever.

17 Minuten voor tijd gingen dan de poppen pas echt aan het dansen: Simeons scoorde op een enig mooie manier de aansluitingstreffer, 2-1.  De druk voor de geelroden werd moordend, maar de bal wou niet goed vallen. Toen Goots zijn ’applaus’vervanging kreeg was het hek helemaal van de dam, achteraan speelde Racing man op man en vooraan gingen de groenwitten hun kans. Net toen de geelroden de champagne uit de frigo’s aan het halen waren, scoorde Hermans in blessuretijd na een mooie combinatie met Nechelput. 2000 man volledig uit de bol, 11.000 man in zak en as.

Met dank aan de beide websites en hun verslaggevers.