Analyse Topduel onbeslist

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Topduel onbeslist
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A eindigde het topduel om de leidersplaats op een gelijkspel. Koploper Gistel gaf bij challenger Rac. Doornik geen duimbreed toe. Integendeel zelfs want tot driemaal namen de West-Vlamingen voorsprong via Couvreur (2) en Mahieu. Maar telkens kwamen de Henegouwers snel terug. Enkel de derde gelijkmaker viel slechts in de slotfase.
 
Zottegem bleef evenzeer in het zadel op die vierde plaats. Nochtans moest de thuisploeg tot het uiterste gaan om de bezoekers, die voor één spits opteerden, in de nederlaag te duwen. Enkele details waren oorzaak dat Zottegem kon doorstomen terwijl de bezoekers pech kenden. In de eerste helft bleef de brilscore op het bord. Na de hervatting tilde Varache de bezoekers op voorsprong waarna de inbreng van Mevi bij de thuisploeg naar de kentering leidde. In de slotfase knalde de ingevallen Mevi op de deklat waarna in de rebound De Brabander gelijkstelde. Ook bezoeker De Schuyter trof het doelhout waarna Zottegem op de valreep via Sandra het winnende eindresultaat vastlegde.
 
Blijkbaar geeft Sp. Ursel, ondanks een kritieke situatie, zich nog niet gewonnen. Nochtans zag de situatie er na een goed halfuur dramatisch uit met Diksmuide-doelpunten via Planquette en Vandendriessche. Het Urselse antwoord mocht er ook wezen want amper een minuut later tekende Dobbelaere voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft kwam Ursel goed weg toen Van Houtte de paal trof maar reageerde bewonderenswaardig met de gelijkmaker van Philippe De Rycke. Diksmuide kreeg nog kansen op de volle pot maar verknoeide die feestelijk.
 
In het middenmootduel tussen Sint Eloois-Winkel en Peruwelz keek een fel gehandicapte thuisploeg reeds na vijf minuten tegen een achterstand op via Rosier. Veel goede wil en enkele kansjes konden de bezoekers nauwelijks deren. Na de hervatting dreef Winkel die inspanningen nog verder op maar een counterend Peruwelz zette via Vitelli en Dessé orde op zaken.
 
Oudenaarde hoopte bij US Centre zijn topvijfpositie te kunnen vrijwaren maar kwam van een kale reis terug. Aanvankelijk namen de bezoekers een riante start met een prille openingstreffer via D’Hollander. Meteen was de thuisploeg, naar zou blijken, op een lange achtervolging aangewezen. De gelijkmaker van Monnier viel slechts op het uur hoewel luttele minuten later Vergucht Oudenaarde weer aan het commando bracht. Slechts in de allerlaatste vier minuten kon Menten met twee treffers de wedstrijd in Centre-voordeel doen kantelen.
 
Tenslotte deed onderaan SK De Jeugd Lovendegem een bijzonder slechte zaak door een nederlaag op eigen veld tegen het eveneens getormenteerde Eernegem. De thuisploeg startte uitermate zwak en keek na een kwartier reeds tegen een dubbele achterstand op via Medland en Despodt. Na rust een veel beter en geestdriftig Lovendegem dat via de ingevallen Willems de aansluiting bewerkstelligde maar langs De Weert tweemaal de gelijkmaker verkwanselde. In de laatste 10 minuten kreeg de thuisploeg het deksel pal in het gelaat wegens treffers via De Meulemeester en Ingelbrecht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties