AZ zet makkelijk Rangers opzij

Stan Govaert

AZ Alkmaar won gisteren al bij al behoorlijk vlot van de Glasgow Rangers, al hun 10de overwinning op rij. Hierdoor zijn de Nederlanders geplaatst voor de volgende ronde. De Rangers pakken thuis best nog een puntje tegen Auxerre om de kwalificatie veilig te stellen.

Het was een aangename partij in de Alkmaarder Hout met kansen voor beide ploegen, maar het was vooral AZ dat indruk maakte met vlotte passing en scherpe prikken op het juiste moment.

Na 7 minuten rondde Denny Landzaat een mooie aanval af, nadat Meerdink een scherpe voorzet van onze landgenoot Huysegems aflegde. Klos was kansloos, 1-0.

Nacho Novo had de bordjes gelijk moeten zetten toen hij alleen werd weggestuurd na een half uur, maar Henk Timmer pakte zijn schot. Stefan Klos behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand vlak voor rust toen hij gepast tussenkwam op de inzet van de Cler.

Na de koffie ging AZ op hun elan door, en na defensief gestuntel bij de Schotten most Klos zich reppen om de kopbal van Van Galen van de lijn te halen.

Naar het einde toe konden de bezoekers dan toch een beetje druk zetten, met pogingen van o.a. Boumsong, en vlak voor tijd moest invaller Olaf Lindenbergh een kopbal van Hughes nog van de lijn halen. Maar al bij al een verdiende overwinning voor de Nederlanders, die blijven verrassen in groep F.

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, de Cler, Buskermolen ('19 Lindenbergh), Landzaat, Meerdink, Huysegems ('88 Nelisse), van Galen ('83 Ramzi), Perez

Rangers: Klos, Khizanishvili, Ball, Boumsong, Andrews, Malcolm ('72 Hughes), Rae, Ricksen, Prso, Lovenkrands ('45 Namouchi), Novo