Barça blijft winnen

Bert Van Houtte

FC Barcelona blijft het goed doen in de Spaanse competitie. De Catalaanse formatie won ook haar zevende thuiswedstrijd van het seizoen. Barça won vrij makkelijk van een zeer zwak Malaga met 4-0.

De Catalanen zaten nog voor het halfuur op rozen, nadat eerst topschutter Eto'o de netten deed trillen en Deco de score verdubbelde via een mooi afstandsschot. 2-0 was dan ook de stand bij rust, Barcelona kon dus in alle kalmte de de kleedkamers in.

De jongens van Frank Rijkaard gingen vrolijk door op hun elan van de eerste helft: Iniesta zorgde voor de 3-0. De bezoekers, die geen partij waren voor dit sterk Barcelona, konden nauwelijks een kans bij elkaar spelen. Het werd uiteindelijk nog 4-0 toen Eto'o zijn tweede doelpunt van de avond op het scorebord zette. Zo won Barça vrij makkelijk van een enorm zwak Malaga. Door deze zege blijven de Catalanen de rankschikking aanvoeren. Barcelona heeft nu 10 punten voorsprong op aartsrivaal Real Madrid, dat vandaag speelt op het veld van Villareal.

Ook gisteren won Valencia op het veld van Albacete met 0-1 dankzij een laat doelpunt van invaller Xisco, en ging Real Betis met 1-0 de boot in bij Real Sociedad door een treffer van Darko Kovacevic.