AZ makkelijk voorbij Twente, RBC & Den Bosch blijven verliezen

Bert Van Houtte

Deze avond werden er ook enkele wedstrijden afgewerkt in de Holland Casino Eredivisie. AZ won vrij makkelijk van FC Twente, Willem II en Utrecht hielden het op een gelijkspel. Dat was ook het hoogst haalbare voor beide clubs. Roda won in eigen huis vrij makkelijk met 3-1 voor een vrij matig RBC, RKC won met een minimum aan kansen op het veld van Den Bosch met 0-2

AZ - FC Twente 5-0

AZ beleefde een fijn avondje in hun eigen stadion, het wer maar liefst 5-0 voor de thuisploeg. Vorige week was er wat twijfel ontstaan na de eerder slappe prestatie tegen Den Haag, men won toen wel ook de wedstrijd. Vanavond was er weer geen kruid opgewassen tegen de formatie van trainer Adriaanse. Door deze ruime overwinning blijft AZ in het spoor van leider PSV, dat morgen op bezoek gaat bij Feyenoord.

Roda JC - RBC 3-1

Roda JC won vanavond op eigen veld van een vrij matig RBC, een sterke start van de thuisploeg was genoeg om de drie punten aan huis te houden. Roda kwam al heel snel op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Cristiano en Arouna Koné. Iedereen in het stadion dacht dat Roda makkelijk en snel verder zou uitlopen, niets was minder waar. RBC kwam opzetten en lukte tot ieders verbazing de aansluitingstreffer,  Hertog maakte er 2-1 van zo kregen de bezoekers opnieuw wat hoop.

In de tweede helft probeerde Roda-trainer Vloet zijn ploeg opnieuw te krijgen zoals in het begin van deze wedstrijd. Dat lukte echter niet, het spelniveau zakte zo snel dat er eigenlijk niet zo heel veel meer te beleven was in deze partij. De thuisploeg speelde heel onzeker, de bezoekers konden profiteren van deze onzekerheid maar deden dat echter niet. Zo'n acht minuten voor tijd was het over en uit voor RBC, Sergio maakte er 3-1 van voor Roda JC. Zo won de thuisploeg vrij makkelijk, maar het maakte het vooral zichzelf heel er lastig.

FC Den Bosch - RKC 0-2

FC Den Bosch kon opnieuw niet winnen, dit keer waren de bezoekers uit Waalwijk te sterk voor de thuisploeg. FC Den Bosch kreeg wel de nodige kansen om op voorsprong te komen, Mourad slaagde er maar niet in om zijn ploeg op voorsprong te brengen. RKC toonde net voor rust waar Den Bosch zoveel moeite mee had, het scoren van een doelpunt. RKC-aanvaller Hoogendorp maakte de kans die hij kreeg koelbloedig af, zo ging Den Bosch de rust in met een 0-1 achterstand.

Het doelpunt vlak voor rust deed nog steeds pijn bij FC Den Bosch, in de tweede helft probeerde men wel iets maar echter grote kansen kwamen er niet. De ploeg die het minst tot score kwam in deze competitie was zijn titel vanavond weer waardig. Den Bosch slaagde er nauwelijks in om een goede kans bij elkaar te spelen. Vlak voor tijd viel het doek voor Den Bosch, toen onze landgenoot  Jochen Janssen de tweede kans van de wedstrijd voor RKC omzette.

Willem II - Utrecht 0-0

In deze wedstrijd kon geen enkele ploeg de weg naar de netten vinden,  een gelijkspel is een uitslag waar beide clubs vrede mee kunnen nemen. Vooral de bezoekers uit Utrecht die vanavond af te rekenen hadden met een heus spitsenprobleem.