Milan vernedert Fiorentina

Maarten Vandenabeele

AC Milan heeft een goede generale repetitie achter de rug voor dé topper van volgende speeldag tegen leider Juventus. De Rossoneri lieten geen spaander heel van Fiorentina: in San Siro werd het 6-0, waardoor Milan op 1 punt van Juve komt. De Oude Dame speelt vanavond nog in Bologna.

Het duurde niet lang voor de afweer van Fiorentina werd ontmanteld. Na een kwartier werd Crespo in de 16 neergehaald. Pirlo, de vaste strafschopnemer, zag zijn inzet gekeerd door Lupatelli maar Seedorf kopte de rebound toch tegen de touwen: 1-0. 7 minuten later leek de wedstrijd al gespeeld: Crespo omspeelde Lupatelli en de teruggekeerde Chiellini schoot de bal in eigen doel en het stond 2-0. Fiorentina kon éénmaal dreigen: op het halfuur kopte Rigano net naast.
Na de rust duurde het niet lang voor de thuisploeg verder afstand nam: al na 7 minuten droeg ook Shevchenko zijn steentje bij. Op assist van Kakà schoot de Oekraïner de 3-0 binnen. In de 61e minuut was ook zijn spitsbroeder Crespo aan het feest: 4-0. In de 73e minuut scoorde Shevchenko opnieuw, dit keer op assist van Crespo: 5-0. Clarence Seedorf mocht ook nog zijn tweede doelpunt meepikken: op 8 minuten van het eind ontsnapte hij samen met Ambrosini op het randje van buitenspel en hij kreeg van zijn Italiaanse ploeggenoot het doelpunt op een presenteerblaadje aangeboden: 6-0.

Inter kon alweer niet winnen. Bij het nietige Siena konden de Nerazzurri pas in de extra-tijd de eerste nederlaag vermijden. Na 36 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong: Cambiasso werd neergelegd in de 16 en Adriano scoorde vanop de stip: 0-1. Siena was echter niet aangeslagen want al 5 minuten later stond het gelijk: Portanovo kon vrij inkoppen en het stond 1-1. Na de rust kreeg Inter opnieuw een strafschop. In de 57e minuut haalde Argilli een zeker doelpunt van Vieri met de hand van de lijn: rood voor de Siena-speler en Adriano maakte zich klaar voor zijn tweede, maar hij trapte op de paal. Het leek een dure misser te gaan worden, want op 3 minuten van het einde scoorde Flo met de kop de 2-1. In de blessuretijd graaide Inter toch nog een punt mee, toen Vieri met een mooie kopstoot een hoekschop verzilverde: 2-2.

AS Roma won met het kleinste verschil in Brescia. Het was wachten tot de 93e minuut voor het doelpunt: Mancini zette een strafschop om na een handsfout van Mareco in een duel met Mido.

Chievo won met 2-1 van Palermo. Cossato was de grote man bij de thuisploeg: hij scoorde beide doelpunten in de eerste helft. Toni milderde nog in de 89e minuut.

Livorno dankte zijn spits Lucarelli voor de 2-0 overwinning op Parma. Hij scoorde beide doelpunten: één net voor rust en één net voor het einde van de wedstrijd.

Reggina - Cagliari was een spectaculaire wedstrijd met de thuisploeg als winnaar. Man in vorm Langella bracht de bezoekers op voorsprong maar al 2 minuten later bracht Paredes de stand in evenwicht. De Rosa bracht Reggina in de tweede helft aan de leiding maar Esposito scoorde tegen. Opnieuw De Rosa zorgde toch nog voor een thuisoverwinning. In de laatste minuut werd Bega bij de Rossoblu uitgesloten, na een tweede gele kaart.

Sampdoria was net te sterk voor Messina. Flachi was de matchwinnaar met een rake kopbal in de 16de minuut: 1-0.