Auxerre door ten koste van Rangers

De Glasgow Rangers zijn uitgeschakeld in de UEFA Cup. De Schotten verloren hun laatste groepswedstrijd van Auxerre en eindigen slechts vierde in groep F.

De eerste kans was meteen raak voor de Franse bezoekers. Na negen minuten kreeg Bonaventure Kalou de bal toegespeeld van Benjani, die met een splijtende pass de Schotse verdediging openreet. Hij ging voorbij Klos, trapte op doel, en scoorde in twee keer. Bij zijn eerste poging raakte de bal de lat, maar hij kon zelf hernemen en tikte de bal simpel binnen. Het was wachten op de volgende kans tot net na het halfuur toen Benjani alleengelaten werd aan de tweede paal, maar de voorzet van Cheyrou niet in doel kon werken. De Rangers konden hier niet echt iets tegenover stellen en zo werd 0-1 de verdiende ruststand.

Auxerre startte furieus in de tweede helft en scoorde meteen. De actie begon weer bij Benjani die de bal doorspeelde aan Kalou. Hij draaide zich perfect weg van Boumsong en trapte doelman Klos mee het doel in. Net na het uur moest Fabien Cool dan eindelijk redding brengen, maar ondanks de lage temperatuur in Ibrox Park, was de Franse doelman goed opgewarmd en hield de bal prachtig uit doel. Tien minuten later kreeg Dado Prso nog een goede kans, maar scoren deed hij niet. Het bleef bij 0-2; een verdiende overwinning voor het team van Luigi Pieroni, die weer niet mocht opdraven van coach Guy Roux.

In het eindklassement wordt Auxerre voorafgegaan door het Nederlandse AZ, maar is net als Graz, dat derde eindigt, geplaatst voor de volgende ronde.