Hoboken legt de boeken neer

Steven Bologne
| 0 reacties
Hoboken legt de boeken neer
Foto: © SC

4e klasser Hoboken legt boeken neer

Gisterenavond werd op een algemene bestuursvergadering beslist dat K.S.K. Hoboken, de club met stamnummer 285, definitief de boeken neerlegt. De club was deze week nog vollop in de weer om met mogelijke nieuwe sponsors Umicore en Delta Lloyd te onderhandelen voor een reddingsplan.

Hoboken is al twee seizoen op de sukkel. Het afhaken van bestuursleden en sponsors zorgden ervoor dat de club een schuldenlast meedroeg van 100.000 euro. Deze cijfers vormden het struikelblok van de investeerders. 

Aangeslagen voorzitter

De voorzitter Marc Boeding was aangeslagen dat 'zijn' club nu in verrefening is gegaan. We hebben tot het laatste moment geprobeerd om alsnog een oplossing te vinden, maar zijn er jammer genoeg niet in geslaagd. Een aangeslagen voorzitter gaf nog mee dat dit een van de moeilijkste momenten was uit zijn leven.
Toch had het geen zin om verder te doen. De schuldenlast zou door de hoge energiekosten alleen maar groter geworden zijn. Zowel voor andere bestuursleden, vrijwilligers, supporters, spelers en trainers is dit een zware klap besloot Marc Boeding.

De club stapt onmiddelijk uit de competitie. Wat er met de rangschikking gebeurd is voorlopig nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid worden alle uitslagen gewoon geschrapt. Hierdoor is er elke week een club vrijgesteld.
De voorzitter kondigde aan van de spelers niet te zullen gijzelen. Deze zullen dus tijdens de winterstop kunnen uitkijken naar een andere club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties