Lille maar nipt voorbij Le Mans

Lille heeft zich maar nipt kunnen ontdoen van Le Mans. Het won in de 32ste finales van de Coupe de France met 2-1 van de tweedeklasser.

In het Stade Lille-Métropole kwam de thuisploeg na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Milenko Acimovic. De Sloveense aanvaller scoorde in de Franse Ligue 1 dit seizoen nog maar twee keer, maar bewees vanavond zijn waarde voor Lille.

Mansour Boutabout bracht Le Mans in de 56ste minuut langszij. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, en de daarbij behorende verlengingen, maar negen minuten voor tijd scoorde Philippe Brunel het verlossende doelpunt voor de thuisclub. De 31-jarige kapitein nam het voortouw bij de overwinning. Hij scoorde dit seizoen, als verdediger, al vijf keer in achttien competitieduels.

Lille stoot dus een ronde door en Le Mans blijft verweesd achter. Ook Sedan-Strasbourg, Nancy-Ajaccio, Châteauroux-Grenoble en Rennes-Brest wordt vanavond gespeeld. Een samenvatting van deze wedstrijden volgt...