Terugronde begint met topper

Niels Hendriks
| 0 reacties
Terugronde begint met topper
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste speeldag na de feestperiode wordt in derde B meteen een speeldag waarna de ambities van verschillende ploegen in positieve of negatieve zin kunnen bijgesteld worden. Met OH Leuven - Tongeren staat er al meteen een zeer belangrijke topper op het menu.

Leider KVSK United moet op bezoek bij de stugge Luikenaars van Sprimont. Het zal voor de Noord-Limburgers zeker geen gezondheidswandeling worden zoals in de heenronde toen KVSK United, Sprimont forfaitcijfers om de oren draaide. Vorig seizoen kon KVSK United bij het bezoek aan Sprimont er pas in de slotminuten een gelijkspel uit de brand slepen. De manschappen van Luc Beyens zijn dus gewaarschuwd.

De nummers twee en drie ontmoeten elkaar in een rechtstreekse confrontatie in het Leuvense. OH Leuven zal om haar titelambities kracht bij te zetten het derde geklasseerde SK Tongeren opzij moeten zetten, wat ook geen makkelijke opdracht lijkt omdat Tongeren meer en meer ingespeeld raakt. Wil de Genkse satellietploeg echter ook nog een rol van betekenis spelen in het titeldebat dan moeten er drie punten geoogst worden in Oud-Heverlee.

Nummer vier in de rangschikking Walhain moet op eigen terrein de wei in tegen UR Namen. Deze Waalse club speelt een heel wisselvallig seizoen, slikt veel doelpunten en is aan het afdalen in de rangschikking. In de wedstrijd tussen Kermt Hasselt en Kelmis staan twee van de steigers in derde tegenover elkaar, voor trainer D'Ardenne van de thuisploeg de kans om de kritische thuisaanhang de mond te snoeren. Verder kan in de middenmoot Diegem Sport tegen rode lantaarn Veldwezelt haar tot dusver goed verlopen seizoen bevestigen.

KVK Tienen van haar kant kan de positieve trend die ze ingezet hebben voor de winterstop verder zetten door winst tegen Seraing RUL, een ploeg die al heel het seizoen in de kelderverdieping van derde B geposteert staat. Bocholt VV ontvangt ROCM Charleroi, wat zeker geen makkie gaat worden, omdat de goed voetballende bezoekers voor de winterstop bezig waren aan een opmars na een mindere start. Onderaan staat ook nog de confrontatie op het programma tussen Francs Borains en WS Woluwe, een kans voor de ploeg uit de Borinage om uit haar benarde situatie te geraken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties