1/8ste finales Copa Del Rey

Gisteren werden al twee heenwedstrijden in de 1/8ste finales van de Copa Del Rey afgewerkt. Zowel Gramenet als Sevilla wisten hun partij winnend af te sluiten.

Gramenet uit de Segunda Division nam het op tegen Lleida uit de zelfste reeks. In de vorige ronde hadden deze twee ploegen de twee grote ploegen uit Barcelona uitgeschakeld. Deze partij werd door Gramenet met 2-0 gewonnen. Mario, in de 52ste minuut, en Dimas, in de 59ste minuut, zorgden voor de doelpunten.

In de tweede wedstrijd moest Sevilla op bezoek naar Recreativo. Het was een bitsige partij waarbij na 25 minuten Viqueira werd uitgesloten na een drieste tackle. Even voor de rust werd dan ook Sevilla met 10 geplaatst nadat Navarro rood kreeg wegens aanhoudend protest.

Na de pauze werd er wel twee maal gescoord, beiden van op de penaltystip en in het voordeel van Sevilla. Men mag bij Sevilla scheidsrechter Carmona Mendez wel dankbaar zijn. Bij de eerste penaltyfout was er grote twijfel of de fout wel degelijk in het strafschopgebied heeft plaatsgevonden. De tweede strasfchop kwam er na een heel lichte fout van Recreativo-verdediger Barquero. Beide strafschoppen werden in ieder geval omgezet door Julio Batista.