Nice in 93ste minuut alsnog langszij

Nice heeft in extremis een gelijkspel behaald op eigen veld tegen Bordeaux. Het werd 3-3. Lyon, de leider uit de Ligue 1, won met 0-2 van Sochaux en ook Monaco won, zij het slechts met 0-1 van rode lantaarn FC Istres. Eerder won Marseille al van Lille met 1-2 en speelden Caen en PSG 0-0 gelijk.

Nice kwam na 35 minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van de Malinees Sammy Traoré, maar nog voor rust kwam Bordeaux langszij via Gérald Cid. Toch was de ruststand niet 1-1, want een minuut na het doelpunt van Bordeaux, net voor het officiële einde van de eerste helft, kwam de thuisclub terug op voorsprong. Marama Vahirua zette Nice op voorsprong.

Tien minuten ver in de tweede helft maakte Bordeaux terug gelijk via de Argentijn Pablo Francia en Marouane Chamakh maakte er net na het uur zelfs 2-3 van. De 24-jarige Vahirua maakte er diep in blessuretijd alsnog 3-3 van en werd de held van de avond. Bordeaux had de overwinning binnen handbereik, maar net voor tijd werd doelman Roux uitgesloten met een tweede gele kaart. Reservedoelman Mathieu Valverde zal zich zijn invalbeurt waarschijnlijk wel beklagen, Vahirua scoorde de 3-3 op strafschop.

Lyon besliste haar wedstrijd in Sochaux nog voor de rust. Na zes minuten scoorde Bryan Bergougnoux en vier minuten voor rust verdubbelde Mahamadou Diarra de score. 0-2 was tevens de eindstand.

Monaco speelde een kalme wedstrijd uit bij hekkensluiter FC Istres en won met 0-1. Na een kwartier stond de eindstand al op het bord dankzij een doelpunt van Souleymane Camara.

Bonaventure Kalou scoorde het enige doelpunt in Rennes-Auxerre, maar toch was het de thuisploeg die met de winst ging lopen. Kalou devieerde een vrije trap van Rennes in eigen doel.

Grégory Proment scoorde zes minuten voor tijd het verlossende doelpunt voor FC Metz in het duel tegen AC Ajaccio dat voorlaatste staat in de Ligue 1.

Tot het einde van de wedstrijd was het bibberen voor Toulouse in de wedstrijd tegen Strasbourg. Het stond wel 1-0 voor dankzij een doelpunt in de twintigste minuut van Benjamin Spaume, maar het bevrijdende tweede doelpunt kwam er pas in de 93ste minuut via Adelino Eduardo.

Bastia-Nantes en Saint-Etienne - Lens eindigden op 0-0.