Barça moet zich herpakken

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Barça moet zich herpakken
Foto: © SC

Dit weekend vindt in Spanje de 19e speeldag in de Primera Division plaats. Naast Getafe-Atletico staat vandaag ook de Andalusische clash tussen Malaga en Sevilla op het programma. Zondag wil Real Madrid tegen Zaragoza zijn inhaal race op Barcelona voortzetten.

Nieuwbakken Malaga-trainer Antonio Tapia staat al meteen voor een lastige opdracht: de drie punten thuishouden tegen de buren uit Sevilla. Malaga is op twee na laatste in de stand en heeft dus dringend een zege nodig om de degradatiezone te ontvluchten. Tapia kan vanavond echter niet rekenen op de geblesseerde Litos en de geschorste Ruano. Naast beide verdigers geven ook Miguel Angel Lozano (schorsing), Manu Sanchez en Marcelo Romero (beide geblesseerd) verstek. Mogelijk haalt Tapia door deze blessures enkele jongens uit de B-kern over. Sevilla wil na het teleurstellende gelijkspel tegen Getafe minstens een punt meepakken. Trainer Caparros moet het wel zonder de geblesseerde Jesuli en de herstellende Dario Silva doen.

Ook Atletico moet bij Getafe op zoek naar punten na twee opeenvolgende competitienederlagen. De Madrilenen slaagden er dit seizoen echter nog maar één keer in om buitenshuis te winnen (0-2 tegen Albacete op de tweede speeldag). Getafe laat de degradatiezone ondertussen langzaam maar zeker achter zich, en de neo-eersteklasser wil zijn gestage opmars tegen Atletico voortzetten.

Morgen is de aandacht vooral gericht op het duel tussen Real Madrid en Real Zaragoza. De Koninklijke won vorige week op een diefje tegen stadsgenoot Atletico en liep daardoor in op Barcelona. Real hoopt na dit weekend opnieuw dichter bij de Catalanen te staan. Thomas Gravesen, de kersverse aanwinst van Real, start waarschijnlijk op de bank. Fernando Morientes is er zoals bekend niet meer bij.

Barcelona wil zich tegen Real Sociedad herpakken na de 3-0-pandoering bij Villareal. Het is echter onrustig in Catalonië na berichten over een slechte relatie tussen voorzitter Laporta en vice-voorzitter Rosell. Bovendien zal Deco er niet bij zijn wegens schorsing.


PRIMERA DIVISION, 19E SPEELDAG:

15-01
Getafe - Atletico Madrid  20:00
Malaga CF - Sevilla FC  22:00

16-01
Osasuna - Valencia CF  17:00
Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona  17:00
Deportivo La Coruna - Numancia  17:00
Real Betis - Real Mallorca  17:00
Albacete - Racing  17:00
Levante - Villareal  17:00
FC Barcelona - Real Sociedad  19:00
Real Madrid - Real Zaragoza  21:00

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties