Roeselare kan niet profiteren

Steurbaut Kersten

SV Roeselare heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Virton en Ronse om zich steviger op kop te zetten in de tweede periode. De West-Vlamingen kwamen op het veld van Eendracht Aalst niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Mits winst had Roeselare ook de aansluiting kunnen vinden bij de top van het klassement.

Na het 0-1 verlies van Virton tegen Waasland gisterenavond kon Roeselare een uitstekende zaak doen in de strijd om de periodetitel. Maar de jongens uit de Rodenbachstad verloren na 20 minuten al Steve Barbé met een rode kaart. Aalst kon niet van de numerieke meerderheid profiteren en blijft op een degradatieplaats staan.

Winst had voor Roeselare nochtans een extra bonus opgeleverd want Ronse, de andere concurrent verloor op eigen veld met 1-3 van Verbroedering Geel.  Sergei Omelianovitch zette de bezoekers in de eerste helft op een comfortabele voorsprong. Na de pauze maakte Berleur nog de aansluitingstreffer, maar Glouftsis bezegelde het lot van Ronse: 1-3.

In de strijd om de degradatie kon geen enkele ploeg goede zaken doen. Wezet verloor zwaar op het veld van Tubeke. De ploeg van Yves Buelinckx kreeg zelf nog de hulp van de bezoekers. Mare opende met een eigen doelpunt de score voor Tubeke. Na de rust verdubbelde Remy de score. Wezet milderde nog via Scattone, maar Kenmonge deed Wezet helemaal de das om: 3-1.

Hamme kon in haar eigen stadion niets extra's doen om de 3 punten te pakken tegen Union.  De wedstrijd eindigde dan ook met een brilscore. Ook middenmoters Kortrijk en Patro Maasmechelen verdeelden de punten.  Al waren zij wel in staat om te scoren. Kabongo bracht Maasmechelen voor de rust op voorsprong, maar Nong kon in de tweede helft de bordjes terug gelijk zetten.