Valencia en Deportivo sputteren

Anthony Van der Planken

Vandaag stonden er een hoop wedstrijden op het programma in Spanje. Veel doelpunten vielen er niet, maar dat belet ons niet om u de uitslagen mee te geven:

Real Betis – Mallorca: 2-0
Real Betis nam thuis vrij makkelijk afstand van Real Mallorca. De club uit Sevilla won met 2-0. Held van de avond was Edu, die zowel voor als na rust wist te scoren.

Levante – Villarreal: 2-4
Levante en Villarreal maakten er een spectaculaire wedstrijd van. 15.000 toeschouwers zagen hoe
Guayre al na 3 minuten de bezoekers op voorsprong bracht. Nog voor het halfuur verdubbelde Forlan de score. Villarreal mocht zo met een geruststellende voorsprong gaan rusten. Toch werd het na de koffiepauze nog behoorlijk spannend. Via Rivera kwam de thuisploeg immers terug in de wedstrijd. Op het uur bracht Forlan met zijn tweede van de avond Villarreal 1-3 voor. Reggi scoorde nog tegen, maar via Senna werd het alsnog 2-4.

Bilbao – Espanyol: 1-1
Espanyol, dat het met een vierde plaats bijzonder goed doet, geraakte op het veld van Bilbao niet verder dan een gelijkspel. De ploeg van Erwin Lemmens, die opnieuw niet mocht spelen, kwam al na twee minuten op achterstand te staan. Boosdoener was Etxeberria, die zo pas zijn tweede van het seizoen scoorde. Een halfuur later maakte Rodriguez die achterstand ongedaan, maar daar bleef het dan ook bij.

Osasuna – Valencia: 0-0
Osasuna hield thuis kampioen Valencia op een gelijkspel. Beide ploegen kwamen niet aan scoren toe. Vooral Valencia zal zich het puntenverlies beklagen, want men speelde ruim 25 minuten met 11 tegen 10. Osasuna's Izquierdo kreeg immers rood na 66 minuten.

Deportivo La Coruña – Numancia: 1-1
Ook Deportivo deed het niet al te best. De troepen van Irureto zijn bezig aan een slecht seizoen, getuige daarvan de twaalfde plek in de competitie. Vandaag geraakte men niet voorbij hekkensluiter Numancia. Pas na 76 minuten werd de score geopend door Pandiani. Deportivo kroop zo op voorsprong, ondanks het feit dat men toen met slechts tien man op het veld stond, aangezien Cesar in de 70e minuut rood had gekregen.

Het feestje van Depor duurde echter niet lang, want al in de 82e minuut kwam Numancia langzij. Merino was ditmaal de gevierde man.

Albacete – Racing Santander: 0-0
Albacete en Racing Santander maakten er in het zuiden van Spanje een saaie wedstrijd van, getuige daarvan de 0-0 einduitslag. Het enige opmerkelijke feit was de rode kaart voor Lopez, die in de 71e minuut mocht inrukken.