NEC snoept AZ punten af

J. S.

In de Holland Casino Eredivisie werd er gisteravond reeds één wedstrijd van de achttiende speeldag afgewerkt. AZ kwam verrassend in de eigen Alkmaarderhout niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC.

AZ begon het beste aan de wedstrijd, maar tot echte kansen kwam het niet. Het waren zelfs de bezoekers uit Nijmegen die het gevaarlijkste waren. Na ruim twintig minuten ontsnapte Denneboom, zijn inzet belande tegen de paal, maar de goed gevolgde Niedzielan kon simpel de 0-1 binnen tikken.

Vlak voor rust kwam AZ op gelijke hoogte, Kromkamp gaf de bal voor en Kenneth Perez werkte af: 1-1.

Na rust kreeg AZ, vooral via de ingevallen Elkhattabi en Nelisse, voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de 1-1-score bleef op het bord staan.

Door het puntenverlies van AZ kan PSV opnieuw alleen aan de leiding komen vanavond. Voor AZ was het gelijkspel het eerste puntenverlies in tien wedstrijden.