Vlijtingen deed wat het moest doen

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Vlijtingen deed wat het moest doen
Foto: © SC

Vlijtingen heeft vandaag in eigen huis de buren uit 's Herenelderen met 3-0 verslagen na een potige pot voetbal. Die drie punten waren noodzakelijk aangezien de concurrenten ook de volle buit binnenhaalden. 

Het was een ware derby met felle duels, verbeten acties en her en der enkele schermutselingen. De bezoekers, die slechts 5 puntjes verzameld hadden, waren vastberaden de thuisjongens niets te gunnen. Al in de openingsfase kwamen ze oog in oog te staan met goalie Hermans, maar de kans werd vakkundig gemist. De eerste helft werd vervolgens op het middenveld uitgevochten hetgeen geen direct doelgevaar opleverde. De eerste echt goede kans voor Vlijtingen was meteen goal. Lenaers krulde een vrijetrap mooi op het hoofd van Jamaer, die de score eenvoudig wist te openen. De bezoekers waren wat aangeslagen en speelden vervolgens geen enkele kans meer bij elkaar. Vlijtingen probeerde nog, maar was wat ongelukkig.

De bezoekers kwamer furieus uit de kleedkamer. Ze creëerden enkele uitstekende mogelijkheden bij elkaar, maar Hermans liet samen met zijn defensie geen krimp. Vervolgens herstelde Vlijtingen het evenwicht. Zonder echt goed te spelen waren ze toch baas. Het was de pas ingevallen Banken die halverwege de tweede helft de wedstrijd, met een mooi geplaatst schot, in een definitieve plooi legde. 's Herenelderen probeerde het wel nog, maar miste stootkracht van voor. Vlak voor tijd kon ook Hendriks zijn goaltje meepikken. 

Vlijtingen wint verdiend deze, op momenten zeer potige, derby en duwt zo 's Herenelderen definitief naar 2e provinciale.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (1)

Nieuwste reacties