West-Vlaamse ploegen doen goede zaak

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
West-Vlaamse ploegen doen goede zaak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In tweede afdeling hebben fusieploegen Zulte-Waregem en SV Roeselare een uitstekende zaak gedaan. Aan de Gaverbeek vergroten ze hun voorsprong op Antwerp tot 4 punten terwijl Schiervelde zich mag opmaken voor een nieuwe eindronde. Hamme deed een goede zaak in de strijd om de degradatie door op het veld van concurrent Eupen te gaan winnen.

De wedstrijd in het Regenboogstadion niet beter beginnen. Nieuwkomer Ivica Jarakovic bracht Zulte-Waregem al na 30 seconden op voorsprong tegen Dessel Sport. Ibrahim Tankary zorgde met een schuiver voor de pauze al voor een geruststellende voorsprong. In de tweede periode zette Van Nieuwenhuyze de 3-0 eindstand op het bord. Bij de bezoekers kreeg Ozcan nog een rode kaart onder de neus geduwd.

In tegenstelling tot de leider moest Roeselare tegen Deinze langer wachten op een doelpunt. Na een eerste helft van eenrichtingsvoetbal bleef de nul op het scorebord staan. Vlak na de koffie werd de ploeg van Dennis van Wijk toch beloond, al had het daar wel een strafschop voor nodig. Kapitein Frederic Vanderbist zette feilloos om. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd, maar het was Abdelaziz Nouhass die zwart-wit in de slotfase van alle twijfels verloste: 2-0.

In de overige partijen deed Virton wat het moest doen in de strijd om de periodetitel. In een Waals onderonsje op het veld van Union namen de bezoekers in de tweede halft makkelijk afstand van de vroegere topploeg. Joachim en Coquelet (2) zorgden voor de 0-3 zege. In de Oostkantons deed Eupen weer een slechte zaak. Onmiddelijke concurrent Hamme kwam met 1-2 winnen dankzij doelpunten van Van Overtvelt. De thuisploeg was nochtans op voorsprong gekomen via een doelpunt van ex-Charleroi speler Ghislain.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties