BVB-BMG : Debuut voor Daems

BVB-BMG : Debuut voor Daems
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen is het de 68e keer dat de Borussen elkaar ontmoeten in de Bundesliga, voor deze partij zijn reeds 79.500 kaarten verkocht en ze verwachtten dan ook een vol huis in het Westfalenstadion.

Opmerkelijk is ook dat beide ploegen een Nederlandse trainer hebben, met een 14e en 15e plaats in de rangschikking hebben beiden nog wel wat goed te maken bij hun fans. 

Bij Monchengladbach maakt Filip Daems wellicht zijn debuut, de 26-jarige uit Geel wordt als linkerverdediger uitgespeeld, ook Thijs is zeker van zijn plaats en waarschijnlijk staat ook Wesley Sonck voor het eerst in de basis, Van Hout is herstellende van griep en neemt plaats op de bank.
Belangrijkste afwezigen bij de Fohlen zijn Ziege en Strasser.

Bij Dortmund zijn er twijfels rond Metzelder, ook Rosicky is terug hervallen in het enige waarin hij nog uitblinkt, namelijk geblesseerd zijn.
Zo blijft de 17-jarige Marc Kruska in de startelf na zijn uitstekende prestatie vorige week, Smolarek neemt plaats naast Koller in de aanval.

Vermoedelijke opstellingen :

Borussia Dortmund : 

Weidenfeller - Worns - Metzelder(Brenzka) - Bergdolmo - Dédé - Kringe - Kehl - Kruska - Smolarek - Koller - Ricken

Borussia Monchengladbach :

Keller - Fukal - Moore - Pletsch - Daems - Thijs - Kluge - Bhome - Broich - Sonck - Neuville

Scheidsrechter van dienst is de pas 31-jarige Manuel Grafe uit Berlijn die nog maar zeven partijen gefloten heeft in de Bundesliga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties