Tweede sterfgeval jonge voetballer in Zweden

viki meeuwis
| 0 reacties
Tweede sterfgeval jonge voetballer in Zweden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een elfjarige jongen van IK Wormo in Landskrona (Zweden) zakte woensdagavond in elkaar op het veld en overleed kort daarna. De juiste doodsoorzaak is nog niet bekend. Het is reeds het tweede sterfgeval bij jonge Zweedse voetballertjes in een korte tijd. Vorige week overleed een achtjarige jongen tijdens de training bij Hammarby IF.

De jongens van de ploeg waren een rondje aan het joggen op het einde van de training., toen Philip inelkaar zakte en bleef liggen. Een van de ouders, die brandweerman is, liep het veld op en probeerde hem te reanimeren. De jongen werd nog naar het Universitaire Ziekenhuis van Lund gebracht maar kon niet meer gered worden. “Niemand weet wat er juist gebeurd is. Er is tijdens de training geen enkel incident vastgesteld. Niemand van de jongens kreeg tijdens de training een bal hard tegen zich aan of werd hard aangepakt”, aldus de woordvoerder van IK Wormo, Anders Zachrisson.
Het bestuur van de club verwittigde ’s avonds alle ouders van de jongerenploegen.  De club deed dit om te verhinderen dat de jongeren het nieuws op school of elders zouden moeten vernemen. Ook de betrokken scholen werden op de hoogte gebracht en er werd een praatgroep in Landskrona gecontacteerd die slachtofferhulp biedt.

De jongens van Philips ploeg zijn onderling overeengekomen dat niemand voortaan het shirt met nummer acht zal dragen, dat was het nummer waarmee Philip speelde. De club besloot om alle sportactiviteiten die de volgende week gepland waren op te schorten. Het clubhuis is wel open zodat alle leden die daaraan behoefte hebben kunnen samenkomen en over het tragische voorval kunnen praten. Er zal ook een rouwregister liggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties