Efficiënt Barça nekt moedig Sevilla

Nils Vanbellingen

Op de 21e speeldag in de Primera Division is FC Barcelona gisteren met 0-4-cijfers gaan winnen bij Sevilla FC. Een overdreven nederlaag voor de thuisploeg, die goed meevoetbalde maar tegenover een dodelijk efficiënt Barça stond. Eerder op de dag won Atlético Madrid al met 3-1 van Albacete.

Sevilla begon leuk aan de partij, zonder aan echte kansen te komen. Na een tiental minuten begon Barcelona echter zijn draai te vinden, en Eto'o (met een gevaarlijk schot) en Ronaldinho (via twee kopballen) waren er dicht bij. Sevilla wilde niet onderdoen, en Adriano sneed via een knap één-tweetje met Antonito door de Catalaanse verdediging, maar zijn lob ging nipt over. Op het half uur ging Antonito zelf zijn kans, maar hij schoot op een sterk keepende Valdez. Beide ploegen gingen de kleedkamers in met een 0-0-stand, na een evenwichtige eerste helft.

Barcelona begon perfect aan de tweede helft: Eto'o omspeelde al na vier minuten op aangeven van Ronaldinho doelman Esteban en werkte koel af. Acht minuten later kreeg de thuisploeg een tweede opdoffer te verwerken: Baptista kopte een corner van de bezoekers ongelukkig in eigen doel. Meteen daarop was de partij helemaal gespeeld: na een scrimmage voor het Andalusische doel rondde Ronaldinho slim af: Sevilla uitgeteld in minder dan een kwartier. Het werd zelfs nog pijnlijk voor de thuisploeg: een kwartier voor affluiten schoot Giuly gekruist binnen. Sevilla slaagde er niet meer in om een eerreddende treffer te scoren.

Atlético Madrid kon wel de drie punten thuishouden: het won met 3-1 van Albacete. Het waren nochtans de bezoekers die in de elfde minuut via een knap afstandsschot van Francisco op voorsprong kwamen. Zeven minuten later was de score alweer in evenwicht, nadat Fernando Torres een betwiste penalty benutte. Atlético stelde nog voor de rust orde op zaken: na 28 minuten schoot Ibagaza de thuisploeg op voorsprong, en kort voor het rustsignaal kopte Pablo de 3-1 tegen de netten. Albacete slaagde er in de tweede helft niet meer in terug te vechten, zodat de in degradatiegevaar verkerende ploeg puntenloos uit Madrid moest vertrekken.

De overige acht wedstrijden van de 21e speeldag worden vandaag afgewerkt. Real Madrid moet vanavond aan de slag bij Numancia, terwijl Valencia Athletic Bilbao ontvangt.