Juventus loopt verder uit op Milan

Juventus heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op de Scudetto: terwijl de Bianconeri Atalanta klopten, ging eerste achtervolger Milan in het eigen San Siro onderuit tegen Bologna. De voorsprong van de Oude Dame op zijn dichtste concurrent bedraagt nu al 8 punten.

Juve had nog een rekening te vereffenen met Atalanta. De rode lantaarn had de Bianconeri uit de Coppa Italia gewipt en Juve wou vandaag weerwraak nemen. Op een heel zwaar terrein bracht Olivera, de vervanger van de geblesseerde Nedved de bezoekers op voorsprong in de 23e minuut. De Uruguayaan werd gelanceerd door Emerson en liet doelman Calderoni kansloos: 0-1. Juventus bevroor de wedstrijd en de ingevallen Del Piero (foto) kon vanop de stip de voorsprong uitbreiden in de 80e minuut: 0-2. In een wanhopig slotoffensief kwam Atalanta toch nog aan een eerredder, nadat Buffon een zeldzame slipper maakte en Thuram een owngoal scoorde: 1-2.

Milan verloor met 0-1 van Bologna en zag ook zijn superster Shevchenko uitvallen met een blessure. Locatelli (foto) dompelde met zijn doelpunt in de 27e minuut het roodzwarte deel van Milaan in rouw. Het is de 2de nederlaag op rij voor de Rossoneri, en dat tegen toch bescheiden tegenstanders.

Roma rukt verder op in de stand en is op weg naar een Champions League-plaats. Aan de rust zag het er nochtans niet rooskleurig uit: via Zampagna en Parisi kon Messina met een 0-2 voorsprong gaan rusten. De speech en tactische wijzigingen van Del Neri in de kleedkamer moeten indrukwekkend zijn geweest, want de Giallorossi zetten de scheve situatie nog recht: Totti en Cassano (foto) zorgden nog voor het uur voor een gelijke stand en de Braziliaan Mancini scoorde in de 82e minuut het winennde doelpunt.

Lecce won in Brescia met 0-1, dankzij Konan, die in de 16e minuut doelman Castellazzi te grazen nam. De thuisploeg zakt verder en verder weg in de stand en is nu 18de. Caracciolo (Brescia) trapte in de eerste helft een strafschop tegen de paal.

Cagliari hield de 3 punten thuis tegen Fiorentina. Al na 11 minuten stond de eindstand op het bord: verdediger Chiellini van de Viola ging hopeloos de mist in en Esposito kon profiteren, 0-1. In de 2de helft miste Viali 2 uitstekende mogelijkheden om gelijk te maken, zodat zijn ploeg puntenloos terug naar Firenze moet.

Cesar veranderde van held naar antiheld in Reggina-Lazio. De Braziliaan bracht de Romeinen 0-1 voor in de 10de minuut, maar liet zich 26 minuten later uitsluiten na een tweede gele kaart binnen 2 minuten. Door de numerieke meerderheid geraakte de thuisploeg nog aan de 3 punten, al scheelde het bijzonder weinig. Bonazzoli zorgde in de 72e minuut voor 1-1, maar de winning goal van De Rosa viel pas in de 93e minuut.

Sampdoria en Siena hielden elkaar in evenwicht: in Genua werd het 1-1. Rossini reageerde op een doelpunt van Vergassola, die de bezoekers 0-1 had voorgebracht.

Vanavond neemt Inter het nog op tegen Palermo in Sicilië. Bij winst worden de Nerazzurri 3de.