Voorbeschouwing JL: 21ste speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 21ste speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Topdefensies in crisis

Er volgen in deze 21ste speelronde weer moeilijke uitwedstrijden voor de eerste twee in het klassement. Club Brugge trekt zaterdagavond naar het Herman Vanderpoortenstadion in Lier. Daar zullen ze ongetwijfeld gebrand zijn op een goede prestatie nadat de spelers uit hun rol vielen tijdens en na de bekerwedstrijd op Charleroi. Anderlecht trekt naar Gent dat snakt naar een goede prestatie na de nederlagen tegen Club Brugge en AEC Bergen.

Club Brugge degradeerde KV Oostende tot een derdeklasser door met 7-3 te winnen. De drie tegengoals konden gezien worden als nonchalance en het solidariteitsgevoel om de kleine streekgenoot niet helemaal belachelijk te maken. Niettemin moeten er ook na de bekerpartij tegen La Louvière vragen gesteld worden over de huidige sterkte van het verdedigende compartiment bij blauwzwart. Vijf goals in twee dagen is té veel voor de ploeg die zich maar al te graag in mei tot kampioen zou kronen. Keert de concentratie terug van voor de winterstop of blijft Club de goals weggeven? Tegenstander Lierse SK hoopt ongetwijfeld op het laatste en na de wanvertoningen in de catacomben van Mambourg is eerherstel wel op zijn plaats.

RSC Anderlecht is nog zo'n ploeg in verdedigende crisis. Twee domme goals weggegeven tegen een krasselend Beveren. De verplaatsing naar AA Gent is traditioneel een lastige. Als paarswit het spelpeil niet verhoogd, dan leidt dat zonder twijfel tot puntenverlies tegen een gemotiveerde opponent. AA Gent verloor in de beker van Lokeren en de voorbije speeldagen waren Club Brugge en het herboren Bergen te sterk voor de Buffalo's. Ongetwijfeld is deze wedstrijd die ook al om 13u.00 begint zondag dé affiche van de speeldag.

RC Genk is op dreef maar leek afgelopen woensdag toch iets minder geïnspireerd in de bekerpartij tegen Germinal Beerschot. Het ontvangt dit weekend zwart beest La Louvière. De Wolven zijn in eigen Tivoli al vaker de Genkenaars de baas gebleven. La Louvière stuntte dan weer bijna op het veld van competitieleider Club Brugge. 2-2 blijft hoe dan ook een fantastische uitgangspositie. La Louvière lijkt niet veel aan kwaliteit ingeboet te hebben na het vertrek van Assou-Ekotto, Klukowski en Ishiaku. Dit wordt ongetwijfeld een moeilijk duel voor het team van René Vandereycken.

Standard heeft nog een eitje te pellen met de mannen van FC Brussels. De hoofdstedelingen kwamen namelijk op Sclessin winnen in de heenronde. Eén van de schaarse lichtpuntjes overigens voor het team van Emilio Ferrera. Door de opmars van Bergen is de garde uit het Edmond Machtensstadion terug afgegleden naar een degradatieplaats. Maar tegen Standard moeten nu eenmaal geen wonderen worden verwacht. Standard lijkt de gemoederen een beetje te hebben gesust na de bekernederlaag met ruime winst tegen Cercle Brugge.

Een regelrecht degradatietreffen is dat tussen KV Oostende en AEC Bergen. De Henegouwers haalden in de terugronde 9 op 9 en leggen tegenwoordig een parcours af waar menig subtopper tevreden mee zouden zijn. Hoewel plaats 16 en plaats 18 heel dicht bijeen liggen, is het verschil tussen beide ploegen in kwaliteit heel erg groot geworden na de winterstop. KV Oostende moet winnen van de Draken, anders kunnen ze nu al beter beginnen met de voorbereidingen om volgend jaar in tweede klasse te overleven.

Resten nog:

SK Beveren - St.-Truiden VV
Tegen Anderlecht goochelden de Ivoriaantjes sporadisch nog eens maar nu wacht terug de realiteit. Winnen is een must voor Beveren want de degradatiestrijd, nu nog een ver van mijn bed show, komt akelig dichterbij.

Exc. Moeskroen - SC Lokeren
Lokeren doet het tegenwoordig met de nieuwe trainer Reynders niet onaardig maar vorige week werd naïef verloren van RC Genk. Moeskroen daarentegen gaat van kwaad naar erger. Het mag de status van grijze muis delen met VC Westerlo.

Cercle Brugge - VC Westerlo
Groenzwart heeft dringend nog wat meer puntjes nodig om zich te redden. Wat begin dit seizoen een rustige jaargang leek te worden voor de Bruggelingen begint stilaan te ontaarden in een nachtmerrie.

SC Charleroi - Germinal Beerschot
Charleroi doet het goed en zal het blijven goed doen. Een plaats in de linkerkolom is het deel voor de Karolingers. Met de trip naar Club Brugge in het vooruitzicht kan het alvast al beter winnen tegen de Kielse ratten wil het over twee weken met 0 op 6 staan.










Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties