RSCA op zoek naar trainer: Adriaanse? Vercauteren?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
RSCA op zoek naar trainer: Adriaanse? Vercauteren?
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hoe je het ook draait of keert, de trainerskwestie bij Anderlecht zal de komende maanden voor heel wat opwinding zorgen. Nu Hugo Broos aan de deur gezet werd, moet de landskampioen immers op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Voorlopig blijft Vercauteren de baas, maar of dat volgend seizoen nog het geval is, valt te betwijfelen. Een overzichtje van eventuele kandidaat-trainers:

Co Adriaanse
Als het van de gemiddelde Anderlechtsupporter afhangt, zit Co Adriaanse vanaf volgend seizoen op de bank in het Constant Van den Stock Stadion. De Nederlandse succescoach leidde AZ Alkmaar naar de top van de Nederlandse competitie, maar maakte bekend vanaf volgend seizoen andere oorden op te zoeken. Adriaanse kan als geen ander vedetten onder de duim houden en is dan ook de favoriet van het Brusselse publiek. Insiders vertellen zelfs dat de Nederlander al met het bestuur van Anderlecht aan tafel zat.

Francky Vercauteren
En waarom niet eigenlijk? Als Vercauteren er enkele mooie maanden van maakt en ook écht resultaten boekt, valt zijn kandidatuur voor het trainerschap na de zomer niet te onderschatten. Hij heeft één groot voordeel: hij staat momenteel al onder contract bij Anderlecht.

Jacky Matthijsen
Matthijsen levert momenteel uitstekend werk bij Charleroi. Hij bracht de Karolo's van de degradatiestrijd naar de top van de Belgische competitie. Eerder leidde hij STVV al naar de bekerfinale. Ook niet onaardig: Matthijsen is perfect tweetalig. Maar Anderlecht zal moeten opletten, want “een Europese topclub wilde me”, zo vertelt Matthijsen zelf.

Morten Olsen
Olsen boekte in het verleden al heel wat successen als coach, met onder meer Brondby, Ajax en Keulen. De afgelopen zomer bracht hij opvallend fris voetbal met de Deense nationale ploeg, waarvoor hij op het EK geroemd werd door de kenners. Olsen is bij het Anderlechtse publiek een graag geziene gast. In de jaren tachtig voetbalde de de Deen al een aantal jaren in het Astridpark. Kortom: een man die respect afdwingt, de nodige contacten heeft en ook spelers kan “temmen”.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties