AZ en PSV verdelen de punten

Dieter Arens

AZ en PSV hebben de punten netjes verdeeld vanavond. In Alkmaar was de eindscore dezelfde als de beginscore, 0-0. Het was een felle partij waarin beide ploegen resoluut voor de aanval kozen.

De eerste kans was voor Vennegoor of Hesselink die hard richting doel van Timmer schoot. Vanaf het begin van de partij werd er hard gebikkeld op het veld en dat resulteerde in gele kaarten voor Van Bommel en Kromkamp.

Nadien had De Cler AZ op voorsprong kunnen brengen, maar zijn doelpoging zeilde net naast de paal buiten. Niet veel later was Ooijer dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal gebeurde weliswaar vanuit buitenspel. Net voor rusten probeerde Cocu het nog met een halve omhaal, die mooi geparreerd werd door Timmer.

Na de koffie was het AZ die de wet dicteerde. Huysegems had een paar uitstekende kansen, maar verzilverde er geen één van. Invaller Sektioui stelde doelman Gomez nog eens zwaar op de proef die niet van plan was een bal in zijn kooi te laten komen zodat AZ - PSV op een brilscore eindigde.

Verder op de avond stonden er nog 3 partijen op het programma.

Utrecht haalde een zuinige, maar verdiende zege op het veld van RBC. Tiendalli was de killer van dienst tegen RBC, de ploeg van oa Smolders en Van De Ven.

Heerenveen won haar duel tegen Roda JC met 2-3. Na 55 minuten stond het 0-2 voor Heerenveen dankzij 2 doelpunten van Väyrynen. Even later maakte Sekou de aansluitingstreffer voor Roda, maar Nilsson gaf Heerenveen even later weer wat meer ademruimte door de 1-3 te scoren. Op het einde werd het toch nog even warm toen Kah in de slotminuten zijn ploeg de 2-3 schonk, maar verder dan dat kwam het niet.

De laatste partij was die tussen FC Twente en RKC Waalwijk. Na exact 8 minuten spelen hadden beide ploegen al eens kunnen scoren. Eerst bracht Fuchs Waalwijk op voorsprong, maar één minuut later stonden de bordjes weeral in evenwicht via Touma. Net voor de pauze maakte N'Kufo de 2-1 en halfweg de tweede helft diepte Majstorovic de score uit voor Twente. Dat was tevens ook de eindstand.