Kop tegen staart

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Kop tegen staart
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag a.s. start met de 21ste speeldag de laatste en derde periode van de competitie. In deze slotfase moeten de titelkandidaten kleur gaan bekennen, de afdalingskandidaten zich reppen om alsnog uit de gevaarlijk zone te verdwijnen.
 
In deze optiek krijgt leider Gistel het eigenlijk makkelijk om zijn leiderspositie te consolideren met de komst van hekkensluiter Sp. Ursel. Voor de Oost-Vlaamse club worden het meer dan belangrijke weken want een nieuwe nederlaag kan de Lippens-armada nog dieper in de afgrond duwen.
 
Vooral omdat het duel tussen SC Wielsbeke (14de) en SK De Jeugd Lovendegem (15de) zelfs met een puntendeling de Spartanen op vier punten achterstand kan brengen. Anderzijds is het ook zo dat Lovendegem in deze zespuntenmatch niets aan het toeval mag overlaten. Eigenlijk een partij die de blauw-gelen moeten winnen maar dat geldt uiteraard ook voor de West-Vlaamse thuisploeg.
 
Kandidaat-kampioen Rac. Doornik krijgt het bezoek van E. Aalter en dat kan een open wedstrijd worden. Doornik moet aanvallen, Aalter kan zonder stress de wedstrijd aanpakken wegens veilig geborgen in de middenmoot. Winnen graag meegenomen, verliezen geen drama.
 
Voor Gent-Zeehaven dat vorige week naast die tweede periodetitel greep wordt de klus in het Oost-Vlaamse derby bij Oudenaarde zeker geen makkie. Het verschil tussen de nummer drie en vier is amper één punt. Voor dit treffen zit de Oudenaardse trainer Angelo Nijskens echter met selectieproblemen. Enkele basispionnen zijn geschorst, andere zijn geblesseerd. Voor Nijskens wordt het piekeren om de juiste spelers op de meest nuttige plaatsen te posteren.
 
Gent-Zeehaven daarentegen begint op Oudenaarde aan enkele beslissende weken want binnenkort volgen nog leider Gistel en tweede geklasseerde Rac. Doornik. Het is meteen duidelijk dat in de komende weken de competitie in een definitieve plooi zal worden gelegd. Na de nederlaag in de testmatch tegen Lauwe zijn de Ratten blijkbaar zinnens er het hoofd voor te leggen. Techniek zou wel eens kunnen vervangen worden door een potje gevechtsvoetbal.
 
SV Diksmuide en Zottegem bekampen mekaar om die vijfde plaats. Bovendien zullen beide ook wel oog hebben voor die laatste periodetitel waar beide nog steeds in aanmerking voor komen. Wie punten verliest, zou wel eens de topvijf-trein moeten loslaten.
 
US Centre blijft trouwens in het vaarwater peddelen van die subtoppositie. Of de Henegouwers daar in staat voor zijn zal moeten blijken tegen Eernegem. De West-Vlamingen zitten in een sterke periode en mogen alvast niet onderschat worden. Een draw zou de iniders niet verbazen.
 
Kersverse periodekampioen WS Lauwe speelt een West-Vlaamse derby op Sint-Eloois-Winkel dat weliswaar zes punten voorsprong heeft op die gevaarszone maar er toch best aan doet dit bonus groter te maken. Tegen Lauwe wordt dat evenwel geen sinecure. WS zit in de winningmood met een analyserende trainer Van Haezebrouck als roerganger. M.a.w. Winkel moet op zijn tellen letten.
 
Ook SK Lebeke-Aalst bevindt zich in onveilige oorden en heeft nood aan puntenbuit. Met de komst van Peruwelz, één van de betere middenmoters, wordt het voor SLA geen rustige namiddag. Winnen staat centraal want geen punten halen wordt in de komende weken dodelijk afgestraft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties