Weer een doelpuntenfestijn voor Barca

Vincent Cabrera

Barcelona is helemaal terug. Vanavond moesten de Barcelonesen het opnemen tegen Zaragoza. Zaragoza, dat heel sterk is in eigen stadion, bleek veel te zwak voor de ploeg van Rijkaard. De wedstrijd was in feite al na de eerste helft beslist (1-4).

De eerste goal viel door een blunder van de keeper van Zaragoza. Délio Cesar Toledo, Zaragoza-verdediger, speelde terug op zijn doelman en die liet de bal ongelukkig onder zijn voet door glijden.

Eto'o had niet te klagen bij die de tweede goal omdat de grensrechter meerdere malen niet zag dat Eto'o buitenspel stond. Hij profiteerde van die fouten om de mee opgekomen Giuly een doelpuntje te gunnen.

Zaragoza, dat moest aanvallen om de achterstand in te halen, kreeg het deksel op de neus. Mede door een briliante pass van Ronaldinho ontsnapte Eto'o aan de buitenspelval, verschalkte de keeper door een wippertje en zo werd het 0-3.

Na een uur gaf Luciano Galletti Zaragoza nog wat hoop en tekende hij voor de 1-3.  Dit bleek niet genoeg, want 10 minuten voor rust scoorde Màrquez nog een goaltje waardoor het 1-4 kwam te staan.

Sinds 1997 kon Barcelona niet winnen in Zaragoza. Het maakte door de overwinning vanavond een einde aan de slechte reeks. Nu afwachten wat de achtervolgers zullen doen.