Liverpool mist aansluiting

Mits winst kon Liverpool tot op twee punten van nr. 4 Everton naderen. Het ging echter met 2-0 onderuit op het veld van Birmingham. Ook Blackburn en Aston Villa konden winnen.

Birmingham - Liverpool 2-0:
De wedstrijd was eigenlijk al voor de rust beslist. In de 38ste minuut trok Sami Hyypia de doorgebrokken Emile Heskey neer, die gretig ging gaan liggen. De penalty was een kolfje naar de hand van Walter Pandiani. Zo scoort hij zijn tweede goal in drie wedstrijden voor Birmingham. Vlak voor rust verdubbelde Birmingham de score. Julian Gray schoot een voorzet van Jermaine Pennant binnen en scoorde zo zijn eerste doelpunt ooit voor de club. Liverpool kon pas in blessuretijd serieus dreigen met een kopbal van Jamie Carragher.

Blackburn Rovers - Norwich City 3-0:
Norwich City was geen partij voor de Rovers. De helden bij Blackburn waren Morten Gamst Pedersen en Paul Dickov. Het was Pedersen die Blackburn op voorsprong zette na een schot aan de rand van het strafschopgebied. Norwich had daarvoor al twee serieuze kansen gekregen via Darren Huckerby en Jim Brennan, maar beiden misten. Paul Dickov maakte er 2-0 van nadat hij aan de eerste paal een hoekschop van Pedersen in doel verlengde. Het was diezeldfe Dickov die er 3-0 van maakte al ging Norwich-goalie Robert Green niet geheel vrijuit bij het doelpunt.

Portsmouth - Aston Villa 1-2:
Villa kwam voorsprong nadat Arjan De Zeeuw een voorzet van Luke Moore in zijn eigen devieerde. Portsmouth kreeg dan een lichte penalty nadat Steve Stone neerging in een duel met Gareth Barry. Ayegbeni Yakubu faalde niet. Toch ging Villa nog met de drie punten naar huis na een prachtig vluchtschot van invaller Thomas Hitzlsperger een kwartier voor tijd.

Bolton Wanderers - Middlesbrough 0-0:
In deze wedstrijd stonden twee ploegen overeen die vechten voor een Europees ticket. Bolton wou voor de zesde opeenvolgende keer winnen en trok dan ook ten aanval. Middlesbrough-goalie Mark Schwarzer had echter de midweekse trip naar Zuid-Afrika goed verteerd en stond schitterend te keepen. Zowel Kevin Nolan, Kevin Davies, Anthony Barness, Joseph Desire-Job als Jay-Jay Okocha konden de Australische doelman niet verschalken. Aan de overkant viel er enkel een schot van Gary Speed te noteren dat net naast ging.