Owen redt Real Madrid

Vincent Cabrera

Real Madrid blijft ongeslagen in dit kalenderjaar. Het moest buitenshuis het gaan opnemen tegen Osasuna. Makkelijk ging het Real niet af. De openingstreffer werd gescoord door Pierre Webo, een speler van Osasuna. Dankzij de ingevallen Owen kon Madrid nog op gelijke hoogte komen, wel pas in de 77-ste minuut. Drie minuten voor tijd maakte Iván Helguera er 1-2 van. Zo boekte Real zijn zevende zege op rij en blijft Real op vier punten achterstand van Barcelona.

De wedstrijd tussen Sevilla en Villareal was een strijd om de derde plaats. Valencia verloor gisteren tegen Deportivo en daardoor lag de derde plaats voor het grijpen. Spijtig genoeg kwam er een einde aan de goeie reeks van Villareal. Het verloor buitenshuis met 2-1. Julio Baptista scoorde beide goals en besliste de wedstrijd. De late treffer van Riquelme kon het tij niet doen keren.

Antonio Soldevilla is misschien geen bekende naam, maar bij de Catalanen van Espanyol was hij de gevierde man. Espanyol moest het thuis opnemen tegen Getafe. Op papier een gemakkelijke wedstrijd maar niks was minder waar. De wedstrijd werd pas beslist in de blessuretijd. Door die overwinning ziet Espanyol nog steeds kansen in een kwalificatie voor de Champions League.

Real Sociedad klimt weg uit de gevarenzone. De ploeg uit het Baskenland rekende met 1-3 af met Racing Santander. Mikel Aranburu en Nihat(2) stonden op het scorebord. In de 57-ste minuut kon Anderson Silva nog de eer redden voor Santander.

Real Mallorca pakte vanavond drie belangrijke punten. Zij bevinden zich namelijk in de degradatiezone. Het won thuis met 2-1 tegen Albacete. Albacete kwam nochtans op voorsprong via Mark González maar het bleek niet genoeg. Tuni en Luis García draaiden na rust de rollen om.

Numancia - Malága is een wedstrijd dat gaat over een langer verblijf in de Primera División. De degradatie lijkt nauwelijks meer af te wenden voor Numancia dat met 0-1 verloor. Net voor rust maakte Juan Rodríguez het enige doelpunt.