PSG na verlengingen voorbij Bordeaux

PSG heeft de laatste wedstrijd van de zestiende finales in de Coupe de France gewonnen. Het versloeg na verlengingen Bordeaux met 3-1. Pedro Pauleta scoorde twee keer.

Bordeaux kwam nochtans op voorsprong net voor rust via Marouane Chamakh, die tien minuten ervoor de geblesseerde Lilian Laslandes kwam vervangen. De 21-jarige Marokkaan was zo blij met zijn doelpunt dat hij zijn truitje uittrok en volgens het reglement is dat geel. Jammer genoeg stond hij al geel geboekt en moest Bordeaux dus met tien man verder.

In de tweede helft konden de bezoekers aardig mee, tot enkele minuten voor het officiële einde van de wedstrijd. Mario Yepes, de centrale verdediger van de Parijzenaars, schoot de bal in de winkelhaak en zijn club terug in de wedstrijd.

Er kwamen dus verlengingen aan te pas, en daar toonde PSG zich met elf tegen negen duidelijk de betere club. Albert Riera moest geblesseerd de strijd staken. Pauleta maakte er in de 95ste minuut eerst 2-1 van (nog tegen tien man) en drie minuten voor tijd lukte hem zelfs nog de 3-1.

PSG komt in de achtste finales Auxerre tegen, de club van Luigi Pieroni. Geen gemakkelijke loting voor de Parijzenaars, maar ook niet voor Auxerre, dat zich een weg zal moeten banen langs de stugge verdedigers van PSG.