Italië eenvoudig langs Portugal

Rita De Meyer

Door Ralph Kruizinga

In de openingswedstrijd van het EK Futsal in Tsjechië hebben de Italianen hun eerste overwinning geboekt. Portugal werd met 8-3 eenvoudig aan de kant gezet.
Al na 4 minuten was het Jubanski die de sterker geachte Italianen op 1-0 zette.
Halverwege de eerste helft sloegen de Portugezen terug. De lange pass van Israel Alvez werd door Goncalo ineens achter doelman Feller geschoten.

Na deze gelijkmaker ging Italië opnieuw op jacht naar de voorsprong en creëerde de Azuri een aantal goede mogelijkheden maar de schoten van Bertoni en Zanetti werden uitstekend gepareerd door doelman Sandro.
Met nog een minuut of vijf te spelen in de eerste helft was het wel raak voor de Italianen. De corner van Bertoni werd binnengelopen door Fabiani 2-1 en de Italianen drukten verder.
Na slordig balverlies van Israel Alvez rond de middenlijn scoorde de captain van de Italianen Grana met een prachtig afstandsschot de 3-1.
Op slag van rust krijgen de Italianen nog een strafschop na een overtreding van Zézito. Opnieuw was het de captain Fernando Grana die koelbloedig Italië naar de 4-1 ruststand schoot.

In de tweede helft concentreerde de Italianen zich op verdedigen en loerde het op foutjes van de jonge Portugese ploeg. Deze foutjes kwamen er en werden genadeloos afgestraft.
Het wordt 5-1 door een prachtig doelpunt van Fabiano die na een goede combinatie met Zanetti doelman Sandro opnieuw laat vissen.
Door een snelle combinatie met Foglia staat een paar minuten later Bertoni oog in oog met de Portugese doelman en wederom is deze kansloos op de inzet van de 23 jarige aanvaller.

Bij deze 6-1 voorsprong beperken de Italianen zich tot verdedigen en komen er wat kansjes voor de Portugezen. Uitblinker aan Portugese zijde Joël scoort uiteindelijk na een uitstekende één-twee met aanvoerder André de 6-2 maar slordig balverlies van opnieuw Israel Alvez zorgt dat Montovanelli de marge opnieuw op 5 kan brengen.
Dan wisselen de Portugezen hun doelman om een overtalsituatie te creëren maar het geloof is weg bij de spelers en slordig balverlies werd opnieuw afgestraft door Nando Grana, de captain van de Italianen die hiermee zijn derde van de wedstrijd scoorde.
In de slotseconden krijgt Portugal toch nog een doelpuntje. Een goed uitgespeelde aanval eindigt bij aanvoerder André die van dichtbij de 8-3 eindstand op het bord zette.