Voorbeschouwing op de laatste groepswedstrijden

Rita De Meyer
| 0 reacties
Voorbeschouwing op de laatste groepswedstrijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorbeschouwing op de laatste groepswedstrijden
Door Ralph Kruizinga
 
POULE A
Italië-Spanje
Hongarije-Portugal

1. Italië    13-3 +10
2. Spanje 6  7-3 +4
3. Portugal  0  4-11 –7
4. Hongarije 2  0  2-9 -7
                    
In poule A van het EK Futsal in Tsjechië zijn de kaarten al geschud. Italië en Spanje plaatste zich allebei eenvoudig voor de kruisfinales. Donderdag spelen deze twee Futsalgrootmachten tegen elkaar in een wedstrijd waar alleen maar prestige op het spel staat.
Tweevoudig wereldkampioen Spanje verloor namelijk de afgelopen 4 jaar slechts 2 wedstrijden, beide verliespartijen waren tegen de Italianen.
De Azuri maken dit EK sowieso een sterkere indruk. Onder leiding van aanvoerder Nando Grana, die tevens met vijf doelpunten op dit moment het topscoorders klassement aanvoert, wonnen ze de openingswedstrijd eenvoudig met 8-3 van Portugal terwijl Spanje moeizaam Hongarije versloeg met 4-2.
In de tweede groepswedstrijd zette de Italianen de verassend sterke Hongaren moeiteloos met 5-0 aan de kant terwijl Spanje opnieuw moeite had met zijn tegenstander. In een spannende wedstrijd werd Portugal uiteindelijk wel met 3-1 verslagen.
Hongarije en Portugal gaan strijden voor de eer en voor de derde plaats in de poule. Debutant Hongarije maakt dit toernooi een sterke indruk. Vooral de Hongaarse doelman Zoltán Balázs blonk uit bij de Hongaren ondanks de 9 tegendoelpunten.
 
Poule B
Nederland-Tsjechië
Oekraïne-Rusland

1. Rusland  2  9-4 +5
2. Oekraïne 5-3 +2
3. Tsjechië 3-5-2
4. Nederland2  0   4-9 -5
                        
In poule B is alleen Rusland na twee wedstrijden zeker van de kruisfinales. De Russen wonnen de eerste twee groepswedstrijden van Nederland en Tsjechië met respectievelijk 5-3 en 4-1. Voor de tweede plaats is het nog spannend. Gastland Tsjechië heeft de beste papieren om met Rusland mee te gaan naar de kruisfinales. Tsjechië speelt haar laatste wedstrijd tegen Nederland dat met 0 punten nog onder aan staat in poule B. Oekraïne treedt aan tegen het geplaatste Rusland.
Ook Nederland is nog niet helemaal uitgeschakeld. Als Oranje met ruime cijfers wint van de Tsjechen en Rusland verslaat Oekraïne, dan gaat Nederland door naar de laatste 4 wat voor de jonge ploeg van Hermans een sensatie zou zijn.
Andere verslagen EK Futsal
Voorbeschouwing op de laatste groepswedstrijden
Nederland niet intelligent genoeg tegen Oekraïne
Spanje naar de halve finale
Italië twee maten te groot voor Hongarije
Nederland onderuit in de slotfase
Spanje moeizaam langs Hongarije
Italië eenvoudig langs Portugal

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties